MENIU

LEGILE PUTERII. Alina Mungiu Pippidi: „Iohannis trebuie demis. El nu caută soluții, ci doar să-și prelungească mandatul cât mai mult”

Președintele Klaus iohannis, tot mai aproape de suspendare. Foto/Inquam

Specialistul în științe politice, Alina Mungiu Pippidi, a declarat, în emisiunea LEGILE PUTERII, că președintele Klaus Iohannis trebuie demis, pentru ca în locul lui să vină președintele Senatului sau altcineva care să și ia decizii pentru țară. Pippidi spune că Iohannis nu ia decizii, ci încearcă să-și prelungească mandatul cât mai mult.

„Iohannis trebuie suspendat, pentru ca în locul lui să vină președintele senatului care să gaseasca o soutie. El rea sa prelungească cât mai mult mandatul.

Klaus Iohannis trebuie suspendat, pentru ca în locul lui să vină președintele Senatului care să găsească o soluție. El vrea să prelungească cât mai mult mandatul. Aș vrea să mă asigur că Florin Cîțu umblă la fondul de Rezervă pentru a da mită electroală de 1 miliard de lei primarilor care l-au votat în fruntea PNL. Dacă așa ceva chiar se întâmplă, este un caz penal. Acești bani sunt necesari pentru criza sanitară. Toate pretențile de guvern reformist sunt false, în acest moment. Ar trebui să existe limitare pentru acest fond, cutremure, inundații și pandemie. Fondul de rezeva a fost abuzat de toate guvernele de până acum. La fiecare guvern, alocările merg către primarii celor de la putere. Este vina Parlamentului, ei trebuie să controleaze cum se cheltuiesc acești bani. Încă n-a fost nimeni trimis în judecată pentru abuz în serviciu, pentru alocări discreționare. Azi, Iohannis nu a mai fost atât de hotărât în sprijinul lui Cîțu. Începe să-și dea seama că cel mai bun lucru pentru Cîțu este să-și dea demisia. Președintele Iohannis a proviacat criza, el s-a amestecat în bătălia din PNL, el l-a dat afară pe Stelian Ion. Noi îi cerem acum să recunoască faptul că a greșit. Iohannis s-a comportat cu PSD de parcă ar fi partid nazist”, a declarat analistul.