MENIU

Legătura dintre Dragnea și premierul Israelului, implicat în 3 scandaluri de corupție

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi soţia sa au fost audiaţi vineri dimineaţă de poliţie, într-un dosar de corupţie, în care este implicată cea mai mare companie de telecomunicaţii din ţară, Bezeq. Jurnalistul Alexandru Căutiș face o paralelă între problemele lui Netanyahu și cele ale lui Liviu Dragnea.

Anchetatorii au ajuns la reşedinţa premierului în jurul orei locale 9. În acelaşi timp, soţia şefei Guvernului, Sara, a fost audiată la Biroul Naţional Antifraudă din Tel Aviv. Potrivit acuzaţiilor, proprietarii celei mai mari companii de telecomunicaţii din ţară, Bezeq Israel, le-au oferit acoperire mediatică favorabilă premierului Benjamin Netanyahu şi soţiei sale, pe un portal de ştiri pe care îl controlează, Walla. În schimb, au obţinut favoruri de la autorităţile din domeniul telecomunicaţiilor. Acţionarul majoritar al Bezeq, precum şi un fost purtător de cuvânt al lui Netanyahu, se află în arest în dosar. Ambii neagă acuzaţiile.

Jurnalistul Alexandru Căutiş a atras atenţia că există o serie de asemănări între situaţia din Israel şi cea din România.

”Este o situație pe care o regăsim și în România de multe ori, în care un om politic saă fie implicat în niște afaceri oneroase şi, în ciuda acestor chestiuni, să nu demisioneze”, observă Căutiș.

”Cred că atunci cand Netanyahu și-ar încheia cariera politică din cauza unor astfel de chestiuni, am putea să vedem și în România oameni să își încheie cariera politică, care sunt legati de domnul Netanyahu și susţinuţi de anumite grupări din jurul lui Netanyahu. Mă gândesc aici la domnul Dragnea, care cred că are o legatură strâns cu domnul Netanyahu şi probabil, cât de curând, vom auzi mai des de această legătură”,a explicat jurnalistul, la Realitatea TV.

În total, numele lui Netanyahu este vehiculat în trei dosare de corupţie, iar analiştii speculează că este posibil ca întreaga sa carieră politică să se apropie de sfârşit.

Mai multe articole despre:
corupţie Israel Liviu Dragnea Benjamin Netanyahu