MENIU

Kovesi îi răspunde lui Băsescu, după atacul la adresa activității DNA

Kovesi cere CSM să sesizeze CCR în cazul Şova

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi a spus, referindu-se la declarațiile și criticile formulate de fostul președinte privind activitatea DNA, că ''fiecare poate să spună de vrea'', adăugând în același timp că relația sa cu Traian Băsescu a fost ''instituțională''.

"Este o țară liberă, fiecare poate să spună ce vrea. (...) Cred că la recepția de 1 Decembrie (n.r. — am vorbit ultima dată). Am avut o relație instituțională, nu am avut altfel de relație. Doar chestiuni care țin de activitatea instituției", a mai spus Codruța Kovesi.

Ea a susținut că afirmațiile făcute de fostul șef al statului nu îi afectează poziția. "Eu nu sunt emoțională în această funcție. Este o funcție pe care trebuie să mi-o exercit și trebuie să fim raționali și să respectăm legea în ceea ce facem. Nu sunt în această funcție nici pentru a stabili prietenii, nici pentru a mă supăra, nici pentru a lua personal criticile. Cred că sunt mai mulți oameni care critică ceea ce face DNA, mă critică pe mine personal. Dacă este o critică constructivă foarte bine, dacă nu, nu ne interesează", a mai spus Laura Codruța Kovesi.

 Mai multe pe Agerpres

Mai multe articole despre:
DNA Băsescu Laura Codruţa Kovesi răspuns decizii