MENIU

Klaus Iohannis și Roberta Metsola, discuții cruciale privind alegerile europarlamentare din acest an

Klaus Iohannis și Roberta Metsola/ Foto: Administrația Prezidențială

Alegerile europarlamentare din acest an, respectiv importanţa păstrării vocii pro-europene a României la Bruxelles, au reprezentat tema discuţiilor avute miercuri, la Palatul Cotroceni, de şeful statului Klaus Iohannis cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola. Oficialul european se află se află la Bucureşti pentru a participa la Congresul PPE.

"Am avut o întâlnire de substanţă, astăzi, cu preşedintele PE, Roberta Metsola, în marja Congresului PPE de la Bucureşti. Am subliniat importanţa păstrării vocii pro-europene puternice a României în Parlamentul European, mai ales că urmează alegerile cruciale europene", a precizat Klaus Iohannis, într-o postare pe platforma X.

Subiectul a fost abordat anterior și de președintele Senatului și, totodată, liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Liberalul a precizat, într-o postare pe Facebook, ca a discutat, miercuri, la București, cu Roberta Metsola despre strategia pentru următoarele alegeri europarlamentare. Cu acest prilej, Ciucă a atras atenția asupra faptului că, "în ultimii ani, în Europa a crescut un val de politicieni și formațiuni extremiste, cu un discurs anti-european". "Miza alegerilor din iunie este păstrarea într-o poziție fruntașă a forțelor pro-europene", a transmis liberalul.

Alegerile pentru Parlamentul European (PE), în țara noastră, vor avea loc la data de 9 iunie.

Citește și Congresul Partidului Popular European începe, miercuri, în București. Peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, prezenți la reuniune