MENIU

Klaus Iohannis şi premierul Republicii Moldova, convorbire telefonică. Ce au discutat

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a avut o discuție telefonică cu președintele României, Klaus Iohannis, informează un comunicat al biroului de presă al guvernului de la Chișinău, remis marți Agerpres.

Cei doi oficiali au discutat despre parteneriatul dintre România și Republica Moldova și posibilitățile de inițiere a colaborării bilaterale în noi domenii de interes comun.

În cadrul discuției, Pavel Filip a subliniat că executivul de la Chișinău este preocupat de implementarea reformelor necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor, de asigurarea funcționalității instituțiilor de stat și dezvoltarea economică a țării.

Totodată, premierul moldovean a reafirmat determinarea fermă pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova și realizarea angajamentelor asumate în fața partenerilor de dezvoltare.

La rândul său, Klaus Iohannis a declarat că România va susține în continuare implementarea măsurilor pentru modernizarea Republicii Moldova, pentru consolidarea democrației și a statului de drept în republică, se mai arată în comunicat.