MENIU

Klaus Iohannis, refuzat și de Federația Germanilor pentru parlamentare

Klaus Iohannis, refuzat și de Federația Germanilor pentru parlamentare

Președintele Klaus Iohannis nu va fi susținut de FDGR la alegerile parlamentare, în cazul în care acesta decide să candideze independent, susține deputatul Ovidiu Ganț, reprezentant al minorității germane, ales pe lista FDGR.

Ganț spune că Forumul a transmis deja lista pentru alegerile parlamentare, iar astăzi, la ora 12, Biroul Electoral Central (BEC) ar urma să o și valideze. El susține că președintele ar putea candida independent, însă susținut de PNL, partidele al cărui președinte a fost înainte de a fi ales în cea mai importantă funcție din stat.

”Nu am auzit așa ceva (n.r. de ideea ca Iohannis să fie susținut la alegerile parlamentare de FDGR). Noi am decis încă din primăvară lista de candidați. Am depus-o la Biroul Electoral Central miercuri și azi, la  ora 12, este ședința de validare. Lista începe cu mine și continuă cu Thomas Șindilariu, Andreea Ross și Christine Manta Klemens. BEC va valida aceste candidaturi.

Domnul Iohannis poate să candideze independent susținut de PNL, acesta este partidul dânsului.

FDGR are astăzi consiliul director la Sibiu și nu avem pe ordinea de zi așa ceva, sincer nici nu văd de ce ar face asta”, a declarat Ganț, pentru Turnul Sfatului.

Mai multe articole despre:
klaus iohannis iohannis parlamentare