MENIU

Klaus Iohannis, anunț despre formarea noului Guvern și alegerile anticipate

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a declarat miercuri seară la Cotroceni că joi va chema partidele parlamentare la consultări la ora 12, iar joi seară ar putea anunța numele celui care va forma noul Guvern. Totodată, președintele a mai spus că este în continuare adeptul anticipatelor. 

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis:

Pe de o parte, avem un guvern liberal care vine cu mult entuziasm pe un val pozitiv, care vrea să facă reforme, care vrea să vină cu măsuri pentru România, cu proiecte pentru autostrăzi, pentru spitale, pentru a încuraja creșterea economică. Un guvern care vrea să repună România în normalitate.

De cealaltă parte, avem o majoritate care se opune cu tot ce are. Un PSD care se opune acestor reforme. Din cauza acestui PSD, Guvernul nu va mai putea continua reformele începute. 

PSD -ul vrea înapoi la putere, baronii roșii vor înapoi la banul public și astăzi au votat o moțiune de cenzură. Nu s-a vrut legea alegerilor primarilor în două tururi. Lucrurile merg mai departe, instituțiile sunt solide. Guvernul va rămâne în funcție, guvernarea merge mai departe și nu este cazul că acum vom intra intr-o situatie fără iesire. Institutiile vor functiona in continuare pentru omani. Eu sunt garantul.

Voi convoca partidele parlamentare la o sesiune care incepe la ora 12. Maine seara voi anunta persoana desemnata care va forma Guvernul. 

Cum va continua politica guvernamentală? Eu sunt adeptul anticipatelor. Îmi doresc să intrăm într-o logică care duce la anticipate. Dacă însă constat că partidele parlamentare nu doresc acest lucru, atunci voi insista ca în continuare să fie votat un guvern cu o agendă reformatoare, construit de și în jurul PNL.

Trebuie să avem alegeri parlamentare, o majoritare parlamentară. 

 

 

Guvernul Orban a PICAT! 261 de parlamentari au votat PENTRU moțiunea de cenzură

Moţiunea de cenzură "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti", iniţiată de PSD şi susţinută de UDMR, a fost dezbătută în Parlament miercuri și a primit voturile necesare să treacă. 

261 de parlamentari au votat ”pentru” moțiunea de cenzură. Rezultatul moțiunii a fost confirmat de Marcel Ciolacu.

Mai multe articole despre:
Klaus Iohannis demitere Guvern