MENIU

Criza imigranţilor. Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliul European

Preşedintele Klaus Iohannis participă, miercuri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles. Summitul extraordinar al Uniunii Europene are loc la solicitarea Germaniei, după ce Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), la care miniştrii de Interne ai ţărilor membre au stabilit, prin vot, alocarea unor cote de refugiaţi obligatorii, aşa cum ceruse Comisia Europeană. La ora 12.00 preşedintele va susţine o conferinţă de presă la ora 12.00, la Palatul Cotroceni.  

Liderii europeni vor stabili, la reuniunea de miercuri, şi alte mecanisme de gestionare a crizei: sprijinirea financiară a ţărilor din Balcanii de Vest şi a celor învecinate cu Siria pentru a putea găzdui viitoarele valuri de refugiaţi.

România ar urma să primească 2.475 de refugiaţi din 66.000 de extracomunitari distribuiţi din Italia şi Grecia, conform sistemului provizoriu de cote aprobat marţi de Consiliul JAI, numărul total de imigranţi alocat până în prezent Bucureştiului fiind de 4.837.

Potrivit deciziei luate marţi seară, Franţa va primi 3.064 de imigranţi din Italia şi 9.898 din Grecia, în timp ce Germania 4.027 din Italia şi 13.009 din Grecia. Ungariei i-ar reveni 306 refugiaţi din Italia şi 988 din Grecia, scrie Mediafax.