MENIU

KLAUS IOHANNIS a participat la CEREMONIA pentru militarii MORŢI în accidentul aviatic, la Sibiu

Klaus Iohannis Sursa: Ovidiu Miksic/<a href="http://inquamphotos.com/photo/3326/ACL---EXIT-POLL---ALEGERI-PREZIDENTIALE--2014---TURUL-II.html#.VGk9VcmnlDo" target="_blank">Inquamphotos</a>

Klaus Iohannis a participat, duminică, la ceremonia pentru militarii ucişi în accidentul aviatic, în care un elicopter militar s-a prăbuşit, în judeţul Sibiu.

UPDATE ora 15.30.  Duminică, pe platoul din incinta Academiei Forţelor Terestre din Sibiu au fost pregătite opt mese îmbrăcate în pânză neagră, pe care să fie aşezate sicriele, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tot pe platou sunt circa 200 de militari, fanfara militară şi rude şi apropiaţi ai celor decedaţi, la ceremonial asistând colegi ai militarilor şi comandantul unităţii de la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii.

La ceremonie, sunt prezenţi şi ministrul Apărării, Mircea Duşă, şi preşedintele ales, Klaus Iohannis, alături de oficialităţi locale.

Klaus Iohannis a ajuns în jurul orei 14.00, ţinând în mână o candelă pe care a aşezat-o într-un loc special amenajat, unde şi celelalte oficialităţi au depus candele.

Ulterior, a sosit cortegiul funerar, cu trupurile neînsufleţite ale militarilor. Acestea au fost aduse cu două camioane militare, fiind ulterior coborâte din maşini de către militari, în sunetul fanfarei, purtate pe braţe şi aşezate apoi pe mesele îmbrăcate în pânză neagră, de pe platoul din incinta Academiei Forţelor Terestre.

Reprezentanţii MApN au anunţat că va exista doar un ceremonial religios, slujba fiind oficiată de un sobor de preoţi condus de Andrei Făgărăşanu, episcopul vicar al Sibiului.

Klaus Iohannis a postat, cu puţin timp înainte de ora 14, duminică, un mesaj pe contul său de Facebook:

"Începând cu ora 14.00, voi lua parte la ceremonia organizată de Academia Forțelor Terestre din Sibiu în memoria celor 8 militari care și-au pierdut viața în accidentul aviatic de vineri. Dumnezeu să-i odihnească în pace!"

Duminică, la ora 14,00, la Academia Trupelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu, a avut loc un ceremonial militar şi religios pentru cei opt militari decedați în accidentul aviatic de la Mălâncrav.