MENIU

Klaus Iohannis, mesaj după atentatul terorist din New York

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a condamnat ferm atentatul terorist de la New York  şi a transmis un mesaj de condoleanţe pentru cei care şi-au pierdut viaţa în această tragedie.

"Doresc să transmit, în numele României și al poporului român, condamnarea fermă a atacului terorist de la New York de aseară, care a produs victime — morți și răniți", a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni, în deschiderea Conferinței femeilor francofone.

El a transmis condoleanțe familiilor celor decedați și urări de însănătoșire grabnică celor răniți.

"România este deplin solidară cu SUA, partenerul nostru strategic, în aceste momente grele și își reafirmă hotărârea de a continua să acționeze alături de acestea cu toate mijloacele disponibile pentru combaterea terorismului care nu poate fi prin nimic justificat", a adăugat președintele Iohannis.

Reamintim că şoferul unei camionete a lovit bicicliști și trecători marți în Manhattan, omorând opt persoane, dintre care șase străini, și rănind alte 11, în primul atentat comis la New York după 2001; printre cele opt persoane decedate se află cinci argentinieni și un belgian, după cum au indicat autoritățile de la Buenos Aires și Bruxelles, notează miercuri agenția France Presse.

Mai multe articole despre:
măsuri guvern anunţ decizii Klaus Iohannis măsură