MENIU

Klaus Iohannis, mesaj de ultimă oră, după întâlnirea cu preşedintele Germaniei

Klaus Iohannis, mesaj de ultimă oră, după întâlnirea cu preşedintele Germaniei / Foto: Facebook.com

Preşedintele României, Klaus Iohannis, se află în vizită oficială la Berlin. Şeful statului şi-a început vizita cu o întrevedere tete-a-tete cu omologul său german, Joachim Gauck, la Palatul Bellevue, în cadrul căreia s-a discutat susţinerea reciprocă a României şi Germaniei în cadrul Uniunii Europene.

Ulterior, într-o postare pe pagina personală de Facebook, preşedintele Klaus Iohannis a detaliat subiectul dicuţiilor cu omologul său german, Joachim Gauck.

"Sunt bucuros și onorat că am discutat, la Berlin, cu președintele federal al Germaniei, Joachim Gauck, despre colaborarea strânsă dintre țările noastre, dar și despre moștenirea comunismului pe care președintele Germaniei îl cunoaște ca nimeni altul din arhivele fostei poliții politice germane, STASI. Acest om, care a vizitat România încă de la începutul anilor 90, este un simbol al credinței neștirbite în dreptul cetățenilor de a afla adevărul, oricât de dureroasă ar fi acceptarea trecutului. Experiența lui Joachim Gauck este neprețuită pentru proiectul meu de înființare în România a unui muzeu al Comunismului", a scris Iohannis, pe Facebook.