MENIU

Klaus Iohannis, discuţie cu Theresa May. Preşedintele s-a interesat de soarta românilor răniţi

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o discuţie telefonică cu Theresa May, premierul britanic, pentru a se interesa de soarta celor doi români răniţi în atentatul de la Londra, anunţă Realitatea Tv. 

"Președintele României a condamnat în termeni fermi atacul terorist care a avut loc ieri la Londra, lângă Parlament, simbolul democrației britanice, și a exprimat solidaritatea deplină a României și a poporului român cu Regatul Unit. Președintele Klaus Iohannis a transmis, totodată, în numele său și al României, condoleanțe familiilor victimelor și urări de însănătoșire grabnică celor răniți", se arată într-un comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis şi Theresa May au discutat și despre situația celor doi cetățeni români răniți în atacul de miercuri, prim-ministrul britanic exprimând regretele sale puternice și speranța că starea de sănătate a acestora, mai ales a româncei aflate încă în stare critică, se va ameliora, precizează Administrația Prezidențială.

De asemenea, președintele Iohannis a transmis sprijinul deplin al României pentru continuarea luptei împotriva terorismului, evocând preocuparea pentru creșterea în amplitudine și frecvență a fenomenului terorist, precum și a gradului său de impredictibilitate. În context, pronunțându-se ferm pentru intensificarea eforturilor comune de prevenire, descurajare și pedepsire a acestui fenomen reprobabil, șeful statului a amintit de initiațiva de creare a unei Curți internaționale împotriva terorismului, lansată în comun de România și Spania.

Potrivit sursei citate, în spiritul Parteneriatului Strategic care leagă cele două țări, președintele Iohannis a accentuat necesitatea intensificării și eficientizării cooperării bilaterale în sfera securității, inclusiv pe dimensiunea de contraterorism. De asemenea, șeful statului a menționat că așteaptă cu deosebită plăcere vizita oficială pe care Prințul de Wales o va efectua în România în cursul săptămânii viitoare, care va "constitui un reper important în istoria relațiilor bilaterale de Parteneriat Strategic dintre cele două state".

Președintele Iohannis a semnat joi o scrisoare de condoleanțe către Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, joi dimineață, că una dintre cele două persoane de cetățenie română rănite în urma atacului de miercuri după-amiază de la Londra se află în continuare internată în stare gravă, iar cealaltă, care a fost rănită ușor în urma incidentului, a fost externată.

Mai multe articole despre:
măsuri numire preşedinte anunţ decizii Klaus Iohannis