MENIU

Klaus Iohannis, decorat de Germania

Klaus Iohannis, decorat de Germania

Miercuri a avut loc la București, la reședința ambasadorului Germaniei în România, ceremonia de decernare a Crucii de Ofiţer al Ordinului pentru Merite al Republicii Federale Germania primarului Sibiului, Klaus Johannis.

"Prilejul pentru care ne-am întâlnit astăzi este unul deosebit, şi anume acela de a onora, într-o formulă ilustră şi de marcă, un politician român din a cărui întreagă viaţă se întrevede, aidoma unui fir roşu, un mare şi necontenit angajament, un politician al cărui activitate profesională a fost, de la bun început, şi una politică şi care, lucru de la sine înţeles, a perceput politica ca pe o pasiune" a declarat ambasadorul Ambasadorul Werner Hans Lauk.

La rândul său, Președintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat că primirea decorației reprezintă un moment deosebit în cariera sa de om politic, mulțumind totodată Președintelui Germaniei, Joachim Gauck, precum și Ambasadorului german la București.

Președintele PNL a făcut referire la începutul carierei sale politice și a subliniat că, după ce a fost ales primar în primăvara anului 2000, a remarcat că politica este pentru el nu doar profesie, ci și o pasiune: ”Am constatat după puțin timp că această activitate de politician îmi face plăcere și așa a rămas până în ziua de astăzi. Cred că este important ca atunci când faci un lucru să nu îl faci doar pentru că vrei să fie bine făcut, ci să-l faci și din plăcere. Am acest noroc în viață că am plăcere în politică!”.Totodată, primarul fostei Capitalei Culturale europene a reiterat atașamentul față de orașul său natal: ”Astăzi, stau în fața dumneavoastră ca un politician care aproape ține de București. Evoluția politică din ultimii ani m-a adus mai aproape de București, dar asta nu înseamnă că m-am îndepărtat de Sibiu, doar m-am apropiat mai mult de București.”  a spus Klaus Iohannis.

Mai multe articole despre:
Germania decoraţie Klaus Iohannis