MENIU

Iulian Matache, avizat de Iohannis la Ministerul Transporturilor. Depune jurământul vineri

Klaus Iohannis a semnat pentru numirea lui Iulian Matache la Ministerul Transporturilor

Înainte de a pleca, joi dimineaţă, într-o vizită oficială în Serbia, preşedintele Klaus Iohannis a semnat pentru numirea secretarului de stat Iulian Matache în funcţia de ministru al Transporturilor. Cel mai probabil, noul ministru va depune jurământul vineri. Matache va depunde jurământul vineri, la ora 9.00.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind numirea lui Iulian Matache la conducerea Ministerului Transporturilor, informează Administrația Prezidențială.

Cine este Iulian Matache, noul ministru al Transporturilor

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că Iulian Matache, actual secretar de stat la MT, este propunerea sa pentru portofoliul Transporturilor, în baza deciziei BPN al PSD.

"În baza deciziei BPN al PSD, am decis să-l propun pe domnul Iulian Matache pentru funcţia de ministru al Transporturilor! Îi urez succes!", a scris premierul, pe contul său de Twitter.

Anunţul a fost făcut după ce, tot miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a  respins prima propunere a premierului, în persoana lui Mihai Fifor.

Ponta: Matache știe foarte bine tot ce e în Ministerul Transporturilor

Preşedintele a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a lui Mihai-Viorel Fifor în funcţia de ministru al Transporturilor, întrucât persoana nominalizată nu are expertiza şi experienţa managerială necesare, informează Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului i-a transmis lui Victor Ponta o scrisoare prin care îl informează cu privire la decizia de a respinge propunerea pentru ministerul Transporturilor, întrucât "persoana nominalizată nu are expertiza şi experienţa managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor".

Preşedintele a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care să întrunească condiţiile necesare pentru a fi numită în funcţia de membru al Guvernului, scrie mediafax.ro.

De asemenea, Iohannis a semnat, miercuri, decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Rus, ministru al Transporturilor, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale, preşedintele poate respinge o singură dată, motivat, propunerea de numire a unui ministru.