MENIU

Klaus Iohannis a semnat DECRETUL de demisie al lui Vasile Dîncu - Nicolae Ciucă, ministrul Apărării

Președintele României - Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 25 octombrie 2022, decretul prin care ia act de demisia lui Vasile Dîncu de la Ministerul Apărării.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 25 octombrie 2022, următoarele decrete:

  • Decret prin care se ia act de demisia domnului Vasile Dîncu, ministrul apărării naționale, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului;
  • Decret prin care se desemnează domnul Nicolae-Ionel Ciucă, prim-ministru, ca ministru al apărării naționale, interimar.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a demisionat, luni. Ulterior, social democrații s-au reunit într-o sedință de urgență pentru a desemna un alt ministru. Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării, cu o zi înainte de ședința crucială a CSAT, de astăzi, în care se vor discuta lucruri decisive pentru securitatea țării.

Motivul invocat de Vasile Dîncu este că nu poate colabora cu președintele Klaus Iohannis. Fostul ministru al Apărării, vă reamintim, a fost în ultima perioada ținta unor critici venite atât din partea președintelui, cât și a premierului, după o serie de declarații făcute la începutul acestei luni, privind soluționarea conflictului din Ucraina. 

Mai multe articole despre:
decret dincu iohannis