MENIU

Kelemen Hunor a anunțat cum va vota UDMR la moțiunea de cenzură

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți că parlamentarii Uniunii vor fi prezenți vineri, în sală, la dezbaterea moțiunii de cenzură, iar fiecare va vota după conștiință, dar nu împotriva acestui demers antiguvernamental.

"Nu vom vota împotriva moțiunii de cenzură fiindcă suntem în Opoziție. Avem o problemă în ceea ce privește subiectul principal al moțiunii, privind votul prin corespondență — este treaba Parlamentului, nu este treaba Guvernului. În ceea ce privește alegerile parțiale, într-adevăr aici Guvernul a greșit și poate fi sancționat. Vom fi prezenți vineri în sală, vom spune acolo exact ce avem de spus față de moțiunea de cenzură, față de Guvernul Ponta și, fiind vot secret, fiecare va vota după conștiință, dar nu împotriva moțiunii de cenzură", a afirmat Kelemen Hunor, la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres. 

El a subliniat că UDMR are multe motive pentru a critica Guvernul Ponta.

"Avem multe motive pentru a critica Guvernul Ponta, avem multe motive pentru a fi nemulțumiți legat de activitatea Guvernului, dar nu trebuie confundat Guvernul cu Legislativul, dacă Parlamentul făcea o lege privind votul prin corespondență atunci am fi avut această lege, nu Guvernul trebuie să facă", a mai spus Kelemen Hunor.

Moțiunea de cenzură "Victor Ponta — demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!" va fi dezbătută și votată vineri în ședința comună a celor două Camere ale Parlamentului.

Mai multe articole despre:
UDMR deputaţi vot preşedinte decizii Kelemen Hunor