MENIU

Iulian Chifu: MCV și-a îndeplinit obiectivele în România

Fostul consilier prezidențial pentru Afaceri Strategice, Securitate și Politică Externă, Iulian Chifu, consideră că raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe Justiţie și-a îndeplinit obiectivele în România. Chifu a declarat, joi, la Realitatea TV, că rapoartele MCV arată clar că "România e în prima jumătate a statelor care combat corupția la nivelul UE".

"Singurul element care rămâne în discuție este un accent mult mai mare pe prevenție și nu numai pe sancțiune în zona corupției. Bila negativă ține de faptul că un număr de personalități politice au, încă, opinii de presiune în raport cu justiția și, în consecință, cred că, în momentul de față, ar trebui să ne uităm mult mai atent pe o propunere care a venit, în urmă cu doi ani (...) un mecanism comun la nivelul Uniunii Europene și nu singularizarea României și Bulgariei.

În ce privește România, rapoartele arată clar că e în prima jumătate a statelor care combat corupția la nivelul UE.  Sunt în spatele nostru state care sunt membre ale Uniunii Europene, care nu au mecanisme de supervizare și care au percepția corupției comparabilă cu a noastră, mă refer la Italia, la Grecia (...) După șase rapoarte foarte bune, ar trebui să ducă la concluzia că mecanismul și-a îndeplinit obiectivele", a declarat Iulian Chifu.

Mai multe articole despre:
UE corupţie justiţie România Bulgaria MCV Iulian Chifu