MENIU

Iosif Boda, despre cazul Vișinescu: "Astăzi am închis un om care reprezintă un simbol al răului"

<p>Iosif Boda</p>

Analistul politic și fostul consilier prezidențial al lui Ion Iliescu, Iosif Boda, a comentat în platourile Realitatea TV, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, hotărârea luată astăzi de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), aceea de a-l condamna definitiv pe torționarul Alexandru Vișinescu la 20 de ani de încchisoare cu executare.

"Astăzi am închis un om care, pentru mine, reprezintă un simbol al răului. Am ascultat de zeci de ori înregistrările cu spusele lui Corneliu Coposu despre acest individ, care spunea din rărunchi că este un om rău. Totuși, noi nu putem să nu ne gândim că suntem numai acolo unde suntem și datorită faptului că un anumit proces nu a avut loc atunci când trebuia să aibă loc. Între timp, lucrurile s-au diluat, altele au dispărut", a explicat Iosif Boda.

Acesta este de părere că închiderea pentru 20 de ani a lui Alexandru Vișinescu nu rezolvă cea mai mare problemă pe care o are România - scăparea totală de sistemul comunist.

"Pe mine nu mă interesează neapărat să închid pe unul sau pe altul. Mă interesează ca prin acei oameni să încerc să conturez sistemul. Noi nu ne-am debarasat nici astăzi de sistem. Eu vă spun că noi trebuie să ne aplecăm asupra sistemului ca atare care a fost în România și care nu a dispărut în totalitate, nici din mentalitate, nici din comportament", a declarat analistul politic.

Iosif Boda a venit și cu o soluție în această privință, explicând că: "Noi trebuie să găsim și acele resorturi care să ajungă la tănăra generație care nu știe nimic despre ce s-a întâmplat în acea perioadă, despre calvarul prin care au trecut sute de mii de oameni. Eu cred că și copiii noștri ar trebui să învețe aceste chestii, această parte tristă a istoriei României. Pentru că altfel, ei niciodată nu vor putea percepe cum percepem noi".

Mai multe articole despre:
torţionar Iosif Boda Alexandru Vişinescu