MENIU

Quintus: cine schimbă faţa PNL. "Dacă pierdem alegerile şi suntem iar în Opoziţie..."

Mircea Ionescu Quintus

Seniorul PNL Mircea Ionescu Quintus a vorbit, în interviul acordat lui Rareş Bogdan şi emisiunii Jocuri de Putere de la Realitatea TV, despre viitorul PNL, despre preşedinta partidului, Alina Gorghiu, care se bucură de susţinerea sa, dar şi despre şansele partidului de a câştiga alegerile din 2016.

Preşedintele onorific al PNL a început prin a o felicita pe Alina Gorghiu, a cărei aniversare a fost pe 16 septembrie, dezvăluind şi sfatul pe care i l-a dat acesteia pentru ca partidul să devină mai puternic, explicând şi că, după calculele sale, partidul va câştiga alegerile de anul viitor. 

"Să îi dea Dumnezeu sănătate şi aceeaşi forţă, e o femeie de forţă, am votat-o, am susţinut-o şi cred că nu am făcut un pas greşit. Singură nu va putea schimba faţa partidului, nu. Trebuie să îşi aleagă un număr redus de oameni în jurul său, în care să aibă încredere. Sper să mă asculte şi sper să îi găsească. Eu văd, fără să dau nume, văd câţiva care o pot ajuta. Şi cu o parte din ei ea se înţelege. Dar treaba asta nu e de făcut într-o săptămână sau două. Trebuie să îi depistezi, să îi încerci şi să te convingă că pot prelua o moştenire teribil de grea, a Brătienilor.

În 1993 când am fost ales preşedintele partidului, vă rog să mă credeţi, mi-a trebuit un timp să îmi revin. Pentru că mi-am dat seama unde am ajuns eu, un oarecare....Mi-aminteam Brătienii, în 1927 când a murit Ionel, atunci mi-am dat seama că PNL va trece prin momente grele. Şi exact aşa s-a şi întâmplat. Cum spunea şi domnul Neagu Djuvara, aseară la Realitatea TV: "Odată la un secol apare un Brătianu". Din păcate, deocamdată nu s-a întâmplat asta...nu neapărat la noi, un mare om politic, în oricare partid politic răsare...deocamdată nu s-a ivit. Trebuie să facem o politică de pe un moment pe altul, în speranţa că doar s-o ivi.

Avem datoria să câştigăm alegerile. Oricâtă treabă bună am putea face noi, dacă pierdem alegerile şi intrăm iar într-o perioadă în Opoziţie, treburile nu sunt uşoare. E adevărat şi că un partid nu se construieşte cât eşti la putere, de aceea mai avem un an, un an şi ceva să încercăm să aşezăm zidurile pe un fundament sigur şi părerea mea e că alegerile le putem câştiga, nu cu uşurinţă, dar cu o diferenţă faţă de un alt partid", a conchis Mircea Ionescu Quintus.