MENIU

Ionel Dancă, semnal de alarmă: Împiedicarea dezbaterii moțiunii de cenzură înseamnă încălcarea statului de drept

Ionel Dancă

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, trage un puternic semnal de alarmă cu privire la împiedicarea dezbaterii moțiunii de cenzură în Parlament, și nu o dată, ci de patru ori la rând!

"Solicitările de incalcare a principiului constitutional al statului drept prin impiedicarea dezbaterii unei motiuni de cenzura reprezinta un atac la democratia din Romania.

Decizia CCR 1525 din 2010 spune clar că împiedicarea dezbaterii moțiunii de cenzură înseamnă încălcarea statului de drept.

Impiedicarea prezentării şi refuzul de a dezbate o moţiune de cenzură deja depusă sunt contrare Constituţiei, întrucât acest lucru ar echivala cu eliminarea posibilităţii opoziţiei parlamentare de a cenzura şi controla deciziile guvernamentale si o încălcarea principiului constituţional al statului de drept.

Cine cere Președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban, să blocheze dezbaterea unei moțiuni de cenzură îi cere de fapt să încalce principiul statutului de drept în România", scrie Ionel Dancă, pe Facebook.