MENIU

Ion Cristoiu:"Victor Ponta a plagiat otova, nici măcar subtil. Justiţia e independentă pentru căţei"

Ion Cristoiu, despre decizia magistraţilor în cazul de plagiat al lui Victor Ponta

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat, în emisiunea Jocuri de Putere, cu Rareş Bogdan, de la REALITATEA TV, decizia magistraţilor de la Curtea Supremă de Justiţie ca Victor Ponta să nu fie cercetat penal pentru plagiat.

Ion Cristoiu a vorbit despre decizia magistraţilor, dar şi despre argumentele acestora, considerate puerile de jurnalist.

"Parchetul a dat un NUP în cazul de plagiat al lui Victor Ponta. La corupţie nu mă pricep, la furt, la jaf, deloc, dar am publicat câteva articole, câteva cărţi...dl Victor Ponta a plagiat otova, nici măcar subtil. Oamenii ăştia îşi bat joc de noi. Orice om care a scris un articol, o poezie...ştie.

"S-a constatat că lucrarea în litigiu are o structură proprie", scrie procuroarea în rechizitoriu, "care exprimă amprenta personală a autorului".  A plagiat o mulţime de pagini din alte lucrări. Cei de la Parchet ne spun că nu e plagiat pentru că nu toată lucrarea e plagiat. Dacă era toată plagiată, era altă treabă. Se spune şi că formatul celor două nu e acelaşi.

Victor Ponta a dat pagini întregi fără nicio trimitere, nici în paranteză, nici la final, nici în subsol. S-a cerut să se cerceteze dacă a plagiat. Trebuia să se permită ancheta penală, pentru a se ajunge la concluzia dacă a plagiat sau nu. Acum, Victor Ponta nu mai poate fi nici investigat pentru a plagia.

Justiţia e independentă pentru căţei. Gândiţi-vă ce s-ar fi petrecut dacă Înalta Curte deschidea dosar penal...mai candida Victor Ponta la preşedinţie?", a explicat jurnalistul, la Realitatea TV.