MENIU

IOHANNIS, despre gafa lui PONTA. "Să-și ceară scuze!"

<p>Klaus Iohannis</p>

KLAUS IOHANNIS este de părere că premierul Victor Ponta ar trebui să iasă în fața camerelor de luat vederi și să-și ceară scuze pentru afirmațiile făcute prin comparația regimului Băsescu cu regimul nazist din Germania.

"Este inadmisibil să folosești ororile nazismului într-o comparație cu ce se întâmplă în România în sec 21. Este o jignire profundă pentru toți cei care au avut de suferit sub dictatura nazistă și este o jignire pentru români și este evident o jignire pentru cei care au votat la ultimele alegeri. Nu este pentru prima dată când domnul Ponta face declarații total scoase din contextul istoric și cred că este o problemă. Într-o asemenea poziție din stat nu poți să faci declarații care ignoră întreaga istorie recentă.
Am văzut că deja sunt multe luari de poziție și m-aș bucura dacă aceste luări ar avea vreo influență asupra comportamentului politic lui Ponta. Dacă se continuă în acest stil ne face de rușine pe toți. Nu este admisibil să facă această greșeală.

Dacă a făcut-o din greșeală să-și ceara scuze!"

GAFA LUI PONTA: Efectele regimului Băsescu, asemănătoare cu cele ale regimului nazist

Premierul Victor Ponta o ia pe urmele colegului său de partid, Dan Şova, şi gafează în privinţa Holocaustului.
GAFA LUI PONTA: Declaraţia INCREDIBILĂ făcută despre România

Într-o intervenţie telefonică pe care a avut-o la o emisiune televizată, şeful Executivului a comparat urmările perioadei naziste cu urmările mandatelor lui Traian Băsescu, minimizând, în acest fel, atrocităţile de la acea vreme.

"Cred că efectele asupra societăţii româneşti lăsate de cei 10 ani de regim Traian Băsescu sunt destul de asemănătoare cu cele lăsate de regimul nazist în Germania. Şi de asta spun de debăsificarea societăţii româneşti. Nu va fi uşor. Va lua timp şi va fi nevoie de un proces de reconciliere a românilor cu românii", a spus Ponta.

Mai multe articole despre:
Victor Ponta nazism Klaus Iohannis