MENIU

Primul protest susținut de Iohannis: "Sunt alături de voi"

<p>Primul protest susținut de Iohannis: "Sunt alături de voi"</p>

Președintele Klaus Iohannis susţine marşul bicicliştilor, care este programat să se desfășoare sâmbătă, la ora 14:30,  în Capitală. Într-un mesaj postat, pe pagina personală de Facebook, șeful statului a declarat că este alături de biciclişti şi că îndeamnă cât mai multe persoane să se deplaseze folosind bicicleta. 

"Viața din marile orașe este de multe ori agitată și aglomerată, iar îmbunătățirea calității vieții trebuie să reprezinte un obiectiv pe termen mediu și lung. Mersul cu bicicleta fie duminica în parc sau în fiecare dimineață spre serviciu ne menține sănătoși, reduce traficul rutier și implicit poluarea. Sunt alături de bicicliști și îndemn cât mai multe persoane să se deplaseze folosind bicicleta", a scris Klaus Iohannis, pe Facebook, atribuind hashtagul #oraspentruoameni

Mesajul președintelui vine în contextul în care mii de biciclişti au anunțat că vor protesta, sâmbătă, în Capitală. Aceştia se vor aduna în Parcul Herăstrău la ora 14.30 şi vor pleca apoi în marş, sub sloganul "Vrem un oraş pentru oameni".

Lipsa infrastructurii pentru biciclete şi neatenţia şoferilor sunt doar câteva din problemele ridicate de biciclişti.

În timp ce alte capitale europene au sute de kilometri de piste pentru biciclişti, Bucureştiul se poate lăuda doar cu cei doi kilometri de pe Calea Victoriei. După mai bine de un an de la începerea lucrărilor, şi cu aproape jumătate de an întârziere, Primăria Capitalei a finalizat modernizarea Căii Victoriei.

Pentru a reamenaja Calea Victoriei, Primaria Capitalei a platit aproape 9 milioane de lei și numai pentru aceasta pistă de biciclete, municipaliatatea a dat aproape 170.000 de lei.

Aşteptarea a meritat, însă, sunt de părere bicicliştii.

"Pista pentru biciclete de pe Calea Victoriei este de departe cea mai bună din România. Din păcate, nu este interconectată la rețeaua de străzi sau la rețeaua de piste pentru biciclete", a declarat Marian Ivan, președintele OPTAR.

Un grup de studenţi francezi, veniţi în excursie în România, s-a plimbat pe această pistă pentru a vedea dacă se aseamănă cu cele din Hexagon. Concluzia:

"Este perfectă, o ador! Faceţi mai multe, pentru că nu este decât aceasta".

Primăria nu are, deocamdată, în plan să amenajeze alte piste pentru biciclete. Aşa că, cicliştii vor fi nevoiți să se strecoare în continuare printre maşini.