MENIU

IOHANNIS, răspuns pentru ANDREI PLEȘU, privind numirea lui DAN MIHALACHE la Adm. Prezidențială

După ce mai mulți intelectuali, în frunte cu Andrei Pleșu, au semnat o scrisoare deschisă în Revista 22, pentru Klaus Iohannis, în care dezaprobau lista de consilieri care este vehiculată pentru administrația prezidențială,  mai ales posiblitatea ca Dan Mihalache să fie șeful Cancelariei Prezidențiale, președintele ales a avut o primă reacție pe această temă. Iohannis a scris pe facebook că le mulțumește intelectualilor pentru scrisoare, precizând că promisiunile sale față de românie se vor reflecta în toate deciziile sale, inclusiv în privința echipei de consilieri.

”Mulțumesc Revistei 22 pentru scrisoarea deschisă pe care mi-a adresat-o în numele unui grup de intelectuali. Îi asigur pe semnatarii ei că rămân credincios promisiunilor și angajamentelor pe care mi le-am luat față de românii din țară și din străinătate. Acest lucru se va reflecta în toate deciziile mele, inclusiv în privința echipei de consilieri”, scrie Iohannis pe pagina sa de facebook. 

Răspunsul vine după ce mai mulți intelectuali i-au scris lui Iohannis cu privire la alegerea echipei de consilieri din cadrul Administrației Prezidențiale:

”Suntem totuşi uimiți și îngrijoraţi că v-ați oprit, pentru funcția de şef al cancelariei prezidenţiale, asupra unei persoane (Dan Mihalache) ale cărei antecedente nu-l recomandă în nici un caz ca pe un democrat veritabil. De la traseul său curricular, care începe în perioada Văcăroiu, traversează „perioada Năstase” virând apoi către Crin Antonescu, trecând apoi prin opinia sa, pe care a făcut-o publică, privind parteneriatul româno-american, și până la felul în care se exprimă domnia sa („jigodie frustrată”, „mai du-te și tu în mă-ta”, „mai caută pe goagăl”) e în grav dezacord cu ce aşteptăm din partea instituţiei prezidenţiale. Stilistic, se află la antipozi faţă de dumneavoastră, şi ne e greu să ne închipuim cum ar decurge o asemenea colaborare. Nu multe vorbe bune se pot spune și despre ceilalți consilieri ce par a fi fost nominalizați (...)

 Scrisoarea poate fi citită integral pe www.revista22.ro