MENIU

Iohannis, răspuns decisiv în controversa momentului: renunță președintele la fotoliul de la Cotroceni pentru un scaun în Senat?

Iohannis, răspuns decisiv în controversa momentului: renunță președintele la fotoliul de la Cotroceni pentru un scaun în Senat?

Klaus Iohannis, intervenție decisivă în controversa momentului de pe scena politică. Președintele a anunțat, vineri, într-un comunicat de presă, că nu intenționează să demisioneze din funcție și că nu va candida la algerile parlamenare din decembrie indiferent de decizia pe care o va lua BEC, reunit în ședință de mai bine de două ore. 

"Așa cum am declarat în mai multe rânduri, îmi voi încheia mandatul de Președinte al României la termen și nu voi demisiona din funcție. Nu voi candida la alegerile parlamentare din decembrie, indiferent de decizia pe care o va adopta astăzi Biroul Electoral Central. Nu am susținut și nu susțin modificarea legislației electorale în favoarea unei singure persoane", a transmis Iohannis, potriv Adminsitrației Prezidențiale.

Nu este prima dată când șeful statului se pronunță pe marginea acestui subiect. Acesta a declarat, pe 25 septembrie, în timpul unei vizite în SUA, referindu-se la legea care i-ar permită să candideze la alegerile parlamentare - supranumită și "Legea Iohannis - , că nu a dorit o lege pentru el şi că poate să spună cu certitudine "că va avea grijă ca această lege să nu existe".

Între timp, Biroul Electoral Central este așteptat să decidă, vineri, la solicitarea PNL, dacă prședintele Iohannis poate candida ca independent pe listele unui partid la alegerile parlamentare din 1 decembrie. Dacă răspunsul va fi unul negativ sau dacă BEC nu se pronunță, atunci președintelui i-ar mai fi rămas o singură opțiune, respectiv să își încheie mai repede mandatul.

Mandatul lui Klaus Iohannis expiră pe 21 decembrie, asta dacă nu intervin situaţii care să justifice prelungirea acestuia.