MENIU

Iohannis, prima REACȚIE după retragerea din cursa pentru NATO: Soarta Alianței mai importantă decât viitorul meu politic

Klaus Iohannis, la Summitul NATO de la Washington/Profimedia

Klaus Iohannis a vorbit pentru prima data despre retragerea din cursa pentru șefia NATO. Șeful statului a evitat să dea detalii de la negocierile avute cu liderii Alianței Atlantice și a preferat să spună doar că, citez, ”soarta alianței este mult mai importantă decât viitorul meu politic”. 

Fără să intre în culisele negocierilor, președintele Klaus Iohannis s-a rezumat la as spune despre retragerea sa din cursa pentru șefia NATO ca fiind o decizie mai degrabă luată pentru viitorul Alianței Nord-Atlantice și nu pentru viitorul său politic. Așa a explicat președintele Klaus Iohannis, fără să spună concret cine i-a promis că îl susține și, mai apoi, s-a răzgândit. 

Iohannis și Ciucă, față în față cu Mircea Geoană la Summitul NATO de la Washington. Semnalul dat: ce mișcări se pregătesc la alegeri

Astăzi intrăm în cea de-a treia zi a summitului, o zi extrem de importantă pentru că președintele României va sta umăr la umăr cu Volodimir Zelenski. Cei doi vor un acord prin care ne arătăm încă odată susținerea pentru țara aflată acum în război. 

În fața Casei Albe, măsurile de siguranță sunt unele extreme. În toate zonele importante sunt amplasatemulte mașini de poliție. Toate structurile statului - de la Armată la Secret Service - cu toții sunt implicați în acest eveniment.

Toate străzile din jurul Casei Albe, dar și din jurul centrului unde s-au desfășurat evenimentele din primele zile ale summitului blocate. Am văzut și tancuri scoase pe străzi astfel încât să se împiedice circulația. 

Realitatea PLUS vă ține la curent cu toate deciziile importante cu toate deciziile importante care se iau la Washington, în Capitala Statelor Unite.

Summit-ul NATO de la Washington. Semnalul dat de vizita lui Iohannis și Ciucă. Ce mișcări se pregătesc de alegeri