MENIU

IOHANNIS, în Republica Moldova: Mă aflu aici pentru a vă ASIGURA de întregul meu SPRIJIN

Klaus Iohannis şi Vlad Filat

Președintele ales, Klaus Iohannnis, a declarat la Chișinău, că în calitatea sa de președinte ales al României, asigură Republica Moldova de întregul său sprijin.  

Klaus Iohannis a ținut un discurs cu prilejul vizitei pe care o face în Chișinău, afirmând că România are o datorie de necontestat față de Republica Moldova. 

”Vă mulțumesc pentru invitație, domnule Vlad Filat. Sunt foarte bucuros că mă aflu la dvs în sediul partidulu, aici în Chișinău. Se știe că este  prima vizita pe care o fac de cand romanii mi-au da votul lor, am venit aici în calitatea  mea de presedinte ales. Eu mă aflu aici pentru a vă exprima întregul meu sprijin pentru consolidarea democratiei si aliniearea la sandardele UE a Republicii Moldova.(...) Avem o  limbă comună tradiții pe care țările noastre le imparatesesc. Nu există o altă țară decât Republica Moldova care este atât de importantă pentru noi. România are o datorie de necontestat față de Republica Moldova”, a afirmat președintele ales.

”În calitate de preşedinte ales al României vă promit că România va proteja fără doar şi poate integritatea teritorială şi interesele economice ale Republicii Moldova”, a mai afirmat Iohannis, potrivit Mediafax.

”Aceste alegeri sunt cele mai importante alegeri de la proclamarea independenţei încoace. Provocările interne, dar în mod special aş remarca provocările cu caracter extern ne determină pe toţi să fim maximum de responsabili, uniţi, solidari, în a oferi Republici Moldova un viitor european”, a fost principalul mesaj al lui Vlad Filat, în cadrul declaraţiei de presă susţinută alături de Klaus Iohannis.

La finalul reuniunii, Iohnannis i-a dăruit lui Vlad Filat cartea sa, ”Pas cu pas”.