MENIU

Iohannis: "Îmi doresc o creștere economică nu doar în termeni statistici". Ce așteaptă de la Guvern

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, într-un discurs susținut de la tribuna plenului reunit al Parlamentului, ce așteaptă de la Guvernul Cioloș și ce își propune pentru 2016. "Îmi doresc o creștere economică despre care să nu vorbim doar în termeni statistici, ci una care să se reflecte în viața de zi cu zi. Îmi propun ca, în 2016, să am în atenție domenii cruciale pentru viitorul acestei națiuni: sănătatea și educația", a transmis șeful statului. 

"Astept de la noul cabinet o guvernare responsabila. Acest Executiv se afla in fata unei importante provocari, dar si in fata unei mari sanse de a dovedi ca se pot lua decizii in functie de motive obiective, și nu de interese de moment. Imi doresc o crestere economica despre care sa nu vorbim doar in termeni statistici, ci una care sa se reflecte in viata de zi cu zi. O România puternica stie sa investeasca, sa creeze valoarea adaugata, sa atraga bani europeni si sa genereze locuri de munca", a declarat Iohannis.

În acest context, șeful statului a subliniat că "'România educată' trebuie să devină un nou proiect de țară pe care să îl ducem la bun sfârșit".

"Imi propun ca in 2016 sa am in atentie domenii cruciale pentru viitorul acesti natiuni: sanatatea si educatia. Anul 2016 va fi dedicat unei dezbateri consistente pe tema educatiei din care sa rezulte o viziune de ansamblu si directiile majore pentru sistemul de invatamant. Cred ca Romania educata trebuie sa devina un nou proiect de tara pe care sa il ducem la bun sfarsit. Educatia va fi fara indoiala o tema centrala. Aniversarea Centenarului Marii Uniri in 2018 va trebui sa fie nu doar un moment festiv, ci unul in care sa asumam marile directii de dezvoltare ale României pentru secolul urmator. Romania educata ca proiect de tara ar trebui sa fie una din aceste directii, ea incluzand nu doar sistemul de invatamant, ci si încurajarea culturii, inovarii, stimularea creativitatii si aprecierea performantei", a spus Iohannis.

Iohannis: Trebuie să reconstruim încrederea oamenilor în politică. Vreau o guvernare responsabilă

Preşedintele Klaus Iohannis s-a adresat, miercuri, Parlamentului într-un discurs ce marchează un an de la preluarea mandatului de şef al statului. În fața plenului reunit al legislativului, Iohannis a făcut un bilanț al anului 2015, în ceea ce privește principalele măsuri politice care au fost adoptate în plan intern și extern, și a enunțat direcțiile pe care dorește să le urmeze România în anul care urmează. "Corupţia poate ucide! Aceasta este prima lecție a anului 2015. Cea mai tragică lecţie a anului se numeste Colectiv. A doua lecţie e legea schimbării. Nu una de moment, ci de o schimbare profundă a politicului. Marea miză a anului 2016 este reconstrucţia încrederii în politică", a subliniat șeful statului.