MENIU

Iohannis iese la atac: NU va fi niciun fel de pace cu Guvernul. Relaţia cu PSD e la un minim istoric

Iohannis iese la atac: NU va fi niciun fel de pace cu Guvernul. Relaţia cu PSD e la un minim istoric / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Atac devastator la adresa Guvernului Dăncilă și a liderului PSD Liviu Dragnea! Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că nu va face niciun fel de pact cu Guvernul și că, în ceea ce privește relația sa cu social-democrații, aceasta a ajuns deja "la un minim istoric".

Declaraţii incendiare ale preşedintelui Iohannis, despre relaţia cu PSD şi Viorica Dăncilă, într-o întâlnire informală cu jurnalişti acreditaţi la Palatul Cotroceni.

"Colaborarea cu PSD a ajuns la un minim istoric. Anul viitor, probabil va fi şi mai proastă. Îmi pare rău că PSD a câştigat alegerile", le-a spus şeful statului jurnaliştilor prezenţi la întâlnire.

"Nu va fi niciun fel de pace cu Guvernul. Voi avea grijă să colaborăm doar pe chestiuni europene", a punctat Iohannis.

Totodată, șeful satatului a precizat că nu o va lăsa pe premierul Viorica Dăncilă să participe la reuniunile Consiliului European.

Şeful statului a mai ţinut să le precizeze jurnaliştilor că ambasadorii acreditaţi la București sunt preocupaţi de amnistie şi graţiere, dar şi de ordonanţa de urgenţă privind taxa pe lăcomie. În acest context, Iohannis a anunţat şi că ia în calcul un referndum pe justiţie, în 2019.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a participat la şedinţa de joi a Executivului. Prezenţa sa la reuniunea Guvernului vine în contextul în care acesta a anunţat, în prealabil, că va participa la toate şedinţele Guvernului pentru a împiedica adoptarea unei OUG pe amnistie şi graţiere.

Mai multe articole despre:
Klaus Iohannis