MENIU

Iohannis, despre Tăriceanu: Revenirea în PNL, manevră electorală din care câştigă iarăşi PSD

Iohannis, despre Tăriceanu: Revenirea în PNL, manevră electorală din care câştigă iarăşi PSD

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a catalogat drept "manevră electorală" intenţia lui Călin Popescu Tăriceanu de a reveni în partid, spunând că prin această "figură" el "şi-a complicat revenirea, în sensul de a fi realmente acceptat de colegi", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Mediaş, judeţul Sibiu, ce părere are despre intenţia lui Călin Popescu Tăriceanu de a reveni în PNL, în condiţiile în care a declarat în repetate rânduri că nu s-ar opune acestui demers.

El a răspuns că nu aşa şi-a imaginat însă revenirea în PNL a lui Tăriceanu.

"Da, dar nu aşa. Eu m-am referit la o întoarcere onestă şi oarecum spăşită, nu aşa, o manevră electorală de pe urma căreia câştigă iarăşi PSD şi pierde PNL. Nu seamănă cu situaţia pe care mi-am imaginat-o", a declarat Iohannis.

Acesta a precizat că nu întoarcerea în partid este o problemă, ci modul în care a acţionat fostul liberal.

"Nu e o problemă că se întoarce, are dreptul statutar să revină. Dar, dacă se întoarce să respecte statutul, una la mână, doi, nu-mi place figura făcută acuma pentru că este altceva decât o dorinţă sinceră de revenire în PNL, este o manevră de care profită altcineva", a mai spus Iohannis.

Întrebat dacă este de părere că Tăriceanu va reveni cu adevărat în partid, Iohannis a răspuns: "Cu această figură şi-a complicat revenirea în PNL, revenirea în sensul de a fi realmente acceptat de colegi".

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, joi, că a acceptat propunerea PNL Satu Mare de a reveni în partid.

"Am spus mereu că sunt dispus să revin în PNL, demisia a fost un gest extrem de protest, doresc un scor cât mai bun PNL, accept invitaţia de a reveni în PNL", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, într-o conferință de presă susţinută la Satu Mare.

Tăriceanu s-a aflat la Satu Mare pentru a susţine candidatura lui Ovidiu Silaghi la alegerile parţiale de duminică pentru un colegiu de deputat. Deşi inițial desemnat candidatul PNL, recent Silaghi a demisionat din partid şi a devenit candidatul PSD-UNPR-PC.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat, joi, că ştirea privind reînscrierea lui Călin Popescu-Tăriceanu în PNL, venită de la Satu Mare, reprezintă o acţiune diversionistă a PSD, care intenţionează să mascheze citirea în plenul Parlamentului a moţiunii de cenzură.

Preşedintele interimar PNL Satu Mare, Virgil Enătescu, preciza, într-un comunicat, că, în calitatea pe care o deţine, nu a invitat şi nu acceptă primirea lui Călin Popescu-Tăriceanu în organizaţia liberală.

"La Satu Mare, ca preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene Satu Mare, nu am invitat şi nu accept primirea lui Călin Popescu-Tăriceanu în organizaţia noastră. Menţionez că aici sunt probleme foarte mari din cauza diversiunii", spunea Virgil Enătescu în comunicatul transmis joi de PNL.

"Am luptat, lupt şi voi lupta împotriva divizării PNL la nivel naţional. Nici cei din Organizaţia Satu Mare nu sunt toţi de acord cu primirea lui Tăriceanu în organizaţia noastră", continuă el.

Virgil Enătescu mai spune că nu este de acord "cu păstrarea şi relansarea USL la Satu Mare şi de la Satu Mare".