MENIU

Iohannis, despre fotografiile cu Mihalache dormind: O încercare jalnică de a discredita echipa mea

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni seară, la Palatul Cotroceni, în contextul fotografiilor apărute cu șeful cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache, dormind în timpul unei întâlniri oficiale, în Serbia, că reprezintă ”o încercare jalnică” de a discredita echipa sa, punctând faptul că la nicio întâlnire nu a constatat ”o astfel de poziţie”.

"Pur întâmplător eu sunt parte, poate chiar parte centrală la toate aceste întâlniri și pot să vă spun că la nicio întâlnire nu am constatat o astfel de poziție. Dacă între întâlniri omul e în pauză, atunci cred că e cel puțin inadecvat să fie fotografiat și să se creeze impresia că cineva din staff-ul meu doarme, în timpul unei întrevederi oficiale. Este o încercare jalnică de a discredita echipa mea. Sigur, e curios dacă ne gândim că vizita a avut loc acum câteva luni, de ce nu s-au dat atunci? Însă poza, știți bine, că se poate obține de la entități pe care dvs. le numiți surse", a spus Klaus Iohannis. 

Reamintim că șeful cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache, a fost surprins în timp ce dormea în timpul unei întruniri oficiale, în Serbia. Mihalache făcea parte din delegaţia care îl însoțea pe preşedintele Klaus Iohannis. Fotografiile au fost publicate de cei de la Click.

În replică, Mihalache a declarat că fotografia reprezintă "o manipulare ordinară".

"Văd că prezența mea la Cotroceni deranjează foarte tare de vreme ce, o dată pe săptămână, se inventează câte o știre care să mă pună într-o lumină defavorabilă. Poza este o manipulare ordinară. E vorba despre un moment în care delegația română aștepta terminarea convorbirilor tête-à-tête dintre președinții Nikolic și Iohannis, convorbiri care au durat mai mult de de o oră. De altfel, cine se uită la poză vede foarte clar că fiecare membru al delegației își vedea de treaba lui. Unii se uitau pe telefon, alții citeau documente. Mi-aș fi dorit eu sa ațipesc, dar nu am această capacitate, din păcate. Nu cred că partea sârbă se pretează la asemenea gesturi. Mai degrabă e vorba de un binevoitor român”, spunea Dan Mihalache pentru Știripesurse.ro.