MENIU

Iohannis, despre alegerile din R.Moldova:Cetățenii vor accelerarea parcursului european al țării lor

<p>UNDE va fi REŞEDINŢA lui KLAUS IOHANNIS &icirc;n Bucureşti</p>

Președintele ales al României, Klaus Iohannis, a declarat, luni, în contextul rezultatelor alegerilor parlamentare din Republica Moldova că "ele confirmă anticiparea noastră despre faptul că majoritatea cetățenilor Republicii Moldova își dorește o continuare accelerată a parcursului european al țării lor".  Iohannis și-a exprimat satisfacția că alegerile din Republica Moldova s-au desfășurat în liniște și cu respectarea deplină a standardelor democratice, în materie, și a felicitat Guvernul de la Chișinău pentru felul exemplar în care a organizat acest scrutin, potrivit Agerpres.

"Cel mai important motiv de satisfacție provine însă din rezultatele care se prefigurează. Ele confirmă anticiparea noastră despre faptul că majoritatea cetățenilor Republicii Moldova își dorește o continuare accelerată a parcursului european al țării lor", a declarat Klaus Iohannis, într-un comunicat remis Agerpres.

De asemenea, Klaus Iohannis a afirmat că rezultatul alegerilor este limpede, respectiv că electoratul își dorește un guvern reformist, decis să continue efortul de modernizare în sens european a Republicii Moldova.

"Creșterea economică, reforma justiției și lupta împotriva corupției, protecția familiei și a celor dezavantajați, integrarea deplină în viața publică a minorităților naționale, creșterea calității învățământului și independența energetică, iată doar câteva din punctele esențiale care trebuie să treacă de pe agenda cetățeanului pe lista de priorități a noului Guvern", a adăugat președintele ales al României.

Pe de altă parte, Iohannis a adresat felicitări Partidului Liberal-Democrat din Moldova, Partidului Liberal și Partidului Democrat din Moldova, precizând că acestor partide le revine răspunderea de a continua drumul Republicii Moldova către Europa unită.

"Vreau să îi asigur pe toți cetățenii moldoveni că România le-a înțeles așteptările și mesajul și că le va fi mereu alături. Aștept cu bucurie momentul unei noi vizite în Republica Moldova și începutul colaborării cu viitorul guvern pro-european de la Chișinău", a mai spus Klaus Iohannis.

 

Mai multe pe Agerpres.