MENIU

Klaus Iohannis, îndemn pentru români: "Mergeţi la vot!"

Președintele Klaus Iohannis a susţinut, vineri, o declarație de presă la Palatul Cotroceni, în care i-a îndemnat pe români să iasă la vot şi să continue să lupte împotriva corupţiei.

Klaus Iohannis a făcut vineri declaraţii de presă de la Palatul Cotroceni.

"Mesajul pe care vreau să îl dau e unul clar şi simplu: dragi români, mergeţi la vot şi nu lăsaţi pe altul să hotărască în locul vostru ce se întâmplă cu România noastră.

Indiferent dacă aveţi o opţiune sau încă nu, e important să mergeţi să votaţi. S-a spus că această campanie nu a reuşit să emoţioneze, să producă emoţie, totuşi, ziua votului produce emoţii. Duminică mergem şi alegem Parlamentul României pentru următorii patru ani, o alegere importantă, pentru că vrem împreună să continuăm să facem România mai bună, să construim o ţară puternică şi prosperă.

În democraţie alegătorul devine activ şi participant în ziua votului. Nu rataţi ocazia. Mergeţi şi votaţi!", a declarat preşedintele. 

Klaus Iohannis a adăugat că vineri este sărbătorită, în întreaga lume, Ziua Anticorupţiei, o zi importantă pentru orice ţară, a continuat preşedintele, spunând şi că sprijină lupta anticorupţie şi apreciază în mod deosebit activitatea DNA.

 

Joi, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la referendumul național privind adoptarea Constituției, Iohannis i-a îndemnat pe români să meargă la vot la alegerile parlamentare din 11 decembrie, subliniind că dreptul la vot este ”instrumentul cel mai valoros și mai puternic” pe care cetățenii îl au într-un cadru constituțional democratic. 

”Votul este instrumentul cel mai valoros și mai puternic pe care cetățenii îl au într-un cadru constituțional democratic. Exprimarea opțiunii electorale reprezintă calea cea mai potrivită pentru recâștigarea încrederii în instituțiile statului. Îmi doresc o democrație puternică, instituții care se bucură de legitimitate și încredere, iar asta presupune o participare cât mai largă. Îi îndemn pe cetățeni să uzeze pe deplin de dreptul la vot”, a subliniat Iohannis, adăugând că românii au această datorie pentru că, în urmă cu 27 de ani, am dobândit prin ”sacrificiu de sânge” libertatea de a decide singuri propria soartă.

 

Iohannis îi îndeamnă pe români să iasă la vot: ”Uzați pe deplin de acest drept”

Mai multe articole despre:
preşedinte conferinţă iohannis