MENIU

Iohannis, criticat de un român stabilit în Florida: "Excelenţă, ne-aţi pierdut pe noi"

Preşedintele Klaus Iohannis a primit critici aspre pe Facebook din partea unui român stabilit în Florida, pentru vacanţele sale petrecute departe de ţară și nu numai. Într-o postare pe contul său de Facebook, Sorin Roiban menționează și promisiunile neonorate de către şeful statului, potrivit Realitatea TV. 

Sorin Roiban, un român stabilit în SUA din 1999, specialist în domeniul IT, îi scrie preşedintelui Iohannis în numele său şi al familiei sale, dar şi al sutelor de mii de români cu drept de vot stabiliţi în America.

,,Excelenţă, din considerentul că majoritatea am votat Klaus Iohannis preşedinte. Înţelegem că vă aflaţi la odihnă, într-o altă binemeritată vacanţă, din cele patru, după puţin mai mult de un an de mandat în care, pas cu pas, v-aţi recuperat România. În schimb, Excelenţă, ne-aţi pierdut pe noi", scrie Sorin Roiban.

Acesta îşi continuă scrisoarea amintind de românii care se întorc acasă în perioada sărbătorilor.

,,Excelență, răbdăm că mii, zeci de mii dintre noi se întorc acasă de sărbători și trec, an de an, prin același coșmar al vămilor aglomerate.''

Totodată el aminteşte şi de faptul că am votat pentru un parlament cu 300 de reprezentanți și vom avea și pentru următorii 4 ani unul cu peste 466. Într-o notă ironică, românul stabilit în SUA îi aminteşte lui Klaus Iohannis de vacanţele sale:

,,Excelență, înțelegem că sunteți prea ocupat și preocupat, mult mai ocupat decât predecesorul președinte, care în două mandate a făcut ZERO concedii în afara României. Ce nu înțelegem, ne deranjează și nu răbdăm, Excelență, este că fugiți de noi, pas cu pas", îşi încheie acesta mesajul.

În luna decembrie, Sorin Roiban postase pe contul său de socializare un mesaj informativ pentru românii din diaspora.

,,Dragi români din Florida. Mr. prezident îşi face sărbătorile aici la doi paşi, în Palm Beach. Haideţi să-i urăm Sărbători Fericite şi să-l invităm la o întâlnire. Ocazie cu care vom vedea dacă este cu adevărat preşedintele nostru sau ne-am înşelat.''

Postarea sa a strâns zeci de comentarii pro şi contra din partea românilor. Din informaţiile de până acum, întâlnirea nu a avut loc.

Mai multe articole despre:
critici vacanţe Klaus Iohannis roman Florida