MENIU

Iohannis critică modul în care a fost implementat cardul de sănătate. Ponta învinuiește presa

<p>Iohannis critică modul &icirc;n care a fost implementat cardul de sănătate. Ponta &icirc;nvinuiește presa</p>

Președintele Klaus Iohannis a criticat, luni, modul în care a fost pregătită implementarea cardului de sănătate, susținând că problemele apărute după introducerea cardului puteau fi evitate și că ar fi fost necesară o campanie de informare națională. În schimb, premierul Victor Ponta afirmă că haosul cardului de sănătate a fost provocat de presă.

"Concluzia este că a fost prost pregătită implementarea cardului. Dacă vreți, mai exact, consider în continuare că populația a fost insuficient de bine informată. Ar fi fost nevoie de o campanie de informare națională amplă și, atunci, o bună parte din sincopele care au apărut nu ar fi aparut, ar fi putut fi evitate relativ ușor", a declarat Klaus Iohannis, luni, în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Cotroceni.

Premierul Victor Ponta vede, însă, altfel lucrurile. Liderul PSD a expus, duminică seară, o adevărată teorie a conspiraţiei în acest caz. De vină ar fi, de fapt, presa şi, în special, Realitatea TV.

"Scandalul public era, în special, pe la acea televiziune care promovează evaziunea fiscală şi hoţia, pentru că şi ei fac evaziune fiscală. Deci președintele... a fost ministrul Bănicioiu, i-a explicat, l-am informat, dar probabil că cine știe, dacă a văzut la televiziunea evazionistă campania făcuta de cei care, acum, nu mai pot fura bani pentru că avem cardul de sanatate, asta ține până la urmă de libertatea presei", a spus Victor Ponta.