MENIU

Iohannis, către Ponta : Nu-mi băgați părinții în această mizerie de campanie pe care o faceți

Candidatul ACL la Președinție, Klaus Iohannis, l-a criticat dur, joi, într-o conferință de presă, pe contracandidatul său, Victor Ponta, pentru modul în care PSD a condus campania împotriva sa și i-a cerut să nu îi implice familia, în această chestiune.

”Nu pot să nu observ cum continuă campania mizerabilă a PSD. Prin amabilitatea unei televiziuni de casă a candidatului Ponta, am putut să văd la televizor casa în care stau părinții mei. Nu sunt proprietari, sunt chiriași la mansardă. Sunt doi oameni bătrâni. În acest fel, domnule Ponta, nu se face campanie electorală. Nu băgăți familia mea, nu băgați părinții mei în această mizerie de campanie pe care o faceți. Domnule Ponta, hărțuirea unui oponent politic a fost metodă a securității și este o metodă a polițiilor politice private. Lăsați mâinile de pe ele”, a declarat candidatul ACL la Președinție.

În acest sens, Klaus Iohannis l-a criticat pe Victor Ponta pentru faptul că ”nu a avut curajul să vină la o confruntare și să îi spună direct lucrurile pe care le avea de spus” și că ”s-a ascuns după vorbitoare și după televiziuni de casă”.

”Până acum, domnul Ponta nu a fost suficient de bărbat să-mi spună direct lucrurile pe care le avea de spus. S-a ascuns după vorbitoare și după televiziuni de casă. Dacă va avea curajul să vină la o confruntare, cu mare plăcere. Dacă vor exista dezbateri sau dezbatere, în turul doi, pentru a nu fi bănuite de organizare părtinitoare, ele trebuie obligatoriu organizate de entități care sunt clar independente de candidații politici (...) Dacă echipa mea va verifica și va constata că este un cadru independent de cei doi candidați, fără niciun fel de suspiciune, voi merge oriunde. Echipa mea este foarte performantă și va ști să evalueze situația”, a adăugat Klaus Iohannis. 

Liderul PNL a vorbit și despre inițiativa legislativă, venită din partea senatorului social-democrat, Șerban Nicolae, de modificare a Codului Penal:

”Observ o derută totală la acest Guvern ineficient, în legătură cu legea de condamnare a jurnaliștilor sau cine face publice informațiile din rechizitorii. Și cred că este greșită abordarea. Ne pregătim oare pentru o Românie în care toți corupții sunt grațiați și jurnaliștii încarcerați? În realitate, vor să o facă, dar și-au dat seama că nu dă bine la media și au încercat să dreagă busuiocul, cum se spune ”, a precizat Klaus Iohannis.

Pe de altă parte, candidatul ACL la Președinție a făcut un apel către toți alegătorii ”să facă uz de dreptul lor de vot” în ziua alegerilor, subliniind că ”semnalul schimbării în această toamnă se dă din primul tur, din 2 Noiembrie”.

”Vreau să îi îndemn pe toți alegătorii cu uz de vot să facă uz de dreptul lor de vot. Acest drept a fost câștigat prin jertfă. Nu îl irosiți. Votul este cea mai importantă armă a cetățeanului în democrație. Semnalul schimbării în această toamnă se dă din primul tur, din 2 Noiembrie. Un vot poate să facă diferența între lege și hoție”, a precizat Klaus Iohannis.

 

Mai multe articole despre:
campanie Victor Ponta Klaus Iohannis