MENIU

Iohannis: Avem un țel comun, să ne aducem înapoi în țară tinerii

<p>Klaus Iohannis: Avem un țel comun, să ne aducem &icirc;napoi &icirc;n țară tinerii&nbsp;</p>

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi seară, la Palatul Parlamentului, în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, că țelul României trebuie să fie acela de a-și aduce tinerii înapoi în țară, subliniind faptul că "este momentul să redescoperim modelele și reperele, să le scoatem la lumină și să le respectăm". Iohannis a ținut să precizeze că "dacă vrem să construim ceva durabil, va trebuie să ne asumăm performanța ca obiectiv în toate domeniile", informează Realitatea TV.

"Auzim adesea spunându-se că în România nu mai există modele, că tinerii nu mai găsesc repere în societatea de azi sau că, din păcate, valorile se bucură de prea puțină recunoaștere. Există modele, există valori și există exemple. Trebuie doar să privim dincolo de ceea ce sare mai repede în ochi și să ascultăm dincolo de zgomot. Trebuie să avem curajul să le recunoastem și să le promovăm. Finaliștii competiției pentru excelență academică în străinătate sunt ei înșiși niște modele, dovada că tinerii pot deveni repere într-o societate", a afirmat șeful statului.

Totodată, Iohannis a subliniat că "pe termen lung, va trebui să investim în educația care duce la performanță".

"Cred că trei lucruri sunt esențiale de acum înainte: în primul rând, este momentul să redescoperim modelele și reperele, să le scoatem la lumină și să le respectăm. În al doilea rând, dacă vrem să construim ceva durabil, va trebuie să ne asumăm performanța ca obiectiv în toate domeniile. Pe termen lung, va trebui să investim în educația care duce la performanță, educația de calitate care răspunde provocărilor actuale. Avem un tel comun: să ne aducem înapoi în țară tinerii", a adăugat Klaus Iohannis.