MENIU

Iohannis, atac fara precedent la adresa lui Ponta: Face politică externă de capul lui!

Președintele Klaus Iohannis a lansat, vineri, la întoarcerea din Polonia, o serie de critici la adresa premierului Victor Ponta, pornind de la criza generată de implementarea cardurilor de sanatate, modificarea codurilor penale, dar în special de la vizita în țările arabe efectuată de premier fără să îl consulte în prealabil. 

"Primul ministru Victor Ponta a plecat pe cont propriu, nu a discutat cu mine in prealabil vizita pe care a facut-o în statele din Arabia”, a declarat Iohannis, la Aeroportul "Henri Coandă", la întoarcerea din Polonia.

Șeful statului a precizat că premierul Victor Ponta l-a informat după ce a revenit din vizita din statele arabe că a avut "niște discuții senzaționale, nu știm exact despre ce, dar se pare că au fost foarte bune".

”M-a informat dupa ce a revenit ca a fost acolo si a avut niste discutii senzationale. Nu stim exact despre ce, dar se pare ca au fost foarte bune. E o metodă inedita de a face politica externa - fiecare de capul lui. Dar, probabil, asa a inteles domnul Victor Ponta ca se face politica externa. Solicit lucruri pe care şi d-nul prim ministru ar putea să le facă - o discuţie lămuritoare înainte cu siguranţă ar ajuta în momentul de faţă nu avem consultări săptămânale”.

 Întrebat cum cataloghează relația cu premierul Victor Ponta, președintele Klaus Iohannis a afirmat că aceasta este una instituțională, cu "sincopele de rigoare, dar și cu unele părți bune".Șeful statului a mai spus că, în momentul de față, nu mai are consultări săptămânale cu prim-ministrul, ci consultări în formate politice și ocazionate de anumite evenimente specifice.

PSD, recție incredibilă după atacurile dure ale lui Iohannis la adresa lui Ponta și a Guvernului

”Avem consultări în formate politice şi consultări ocazionate de anumite evenimente specifice relaţia mea este exact relaţia pe care am definit-o la începutul mandatului - una instituţională, cu sincopele de rigoare, dar şi cu unele părţi bune”, a spus președintele.