MENIU

Iohannis, apel către PSD să nu boicoteze învestirea Guvernului: ”Îi invit să-și reconsidere punctul de vedere”

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, joi după-amiază, de la Bruxelles, despre scandalul privind alegerile anticipate, atacând din nou PSD-ul.

"Sunt două chestiuni. Nu știu dacă va fi afectat calendarul pentru anticipate. Atitudinea PSD este ciudată. După ce au depus moțiune de cenzură și a căzut guvernul, acum spun că nu e vina lor.

Acum când trebuie să se voteze, dumnealor sunt ocupați. Este incorect, îi invit să-și reconsidere punctul de vedere. În Parlament se lucrează prin prezență, nu prin absență", a declarat președintele Klaus Iohannis.

Reacția președintelui vine după ce parlamentarii PSD au anunțat că nu vor fi prezenți luni, pe 24 februarie, în plenul reunit al celor două camere ale parlamentului, boicotând astfel votul de învestire a guvernului Orban II.

Decizia a fost luată miercuri, în Comitetul Executiv al PSD, cu unanimitate de voturi.

Prin această mișcare a PSD ar putea să nu fie asigurat cvorumul de ședință, iar guvernul Orban să nu fie învestit. De altfel, această strategie a fost anunțată mai demult de social-democrati, scopul ei fiind să tergiverseze eventuala declanșare a alegerilor anticipate, dorită de PNL și de președintele Klaus Iohannis.