MENIU

Klaus Iohannis: Am anumite avantaje, dar nu aș vrea sa le pun în raport cu Victor Ponta

Candidatul ACL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, consideră că deține, în fața contracandidatului său principal, din partea PSD, ”anumite avantaje și puncte care îl recomandă”, însă precizează că nu dorește să le pună ”în raport cu Victor Ponta”. Într-un interviu acordat publicației online, Ziare.com, Iohannis a afirmat ”că modul său de lucru îl recomandă”, în contextul în care ”cartea sa de vizită este foarte cunoscută, vizitabilă și se numește Sibiu”.   

”Am o abordare simplă, foarte serioasă, dacă promit ceva, și fac acel lucru, dacă încep un proiect, îl și termin. Vin cu un program foarte bun, îl voi lansa luni, 29 septembrie. Este un program care mă reprezintă, construit în jurul viziunii mele - România prosperă și puternică, o Românie a respectului. Este o bază solidă pentru mulți ani de acum încolo. În rest, orice candidat e recomandat prin ceea ce a făcut înainte. Cartea mea de vizită este foarte cunoscută, vizitabilă și se numește Sibiu”, a declarat liderul PNL.

În viziunea lui Klaus Iohannis, ”președintele nu se implică în schimbarea guvernului, e deasupra jocului politic, iar schimbarea guvernului, dacă se va produce, se va produce în Parlament, nu la președinție. Atitudinea președintelui se transmite atât de puternic, încât mișcă lucrurile. Președintele nu are instrumente care se văd direct, nu emite legi și hotărâri cu urmări practice, dar are ceva cu mult mai important, are votul popular”. 

Întrebat care sunt principalele doua teme restante, ale societății românești, cele mai presante și care e viziunea pentru ele, Klaus Iohannis a răspuns:

”Luni voi lansa programul de guvernare și voi prezenta aceste lucruri atunci. Sunt mai multe teme: educația, sănătatea, sistemul de pensii, economia. Chiar dacă președintele nu se ocupă direct să creeze locuri de muncă, el trebuie să creeze locuri de muncă, venind cu o filosofie pe care o vor împărtăși și alții. Aceste lucruri trebuie repuse în discutie. Avem domenii în care lucrurile funcționează bine sau spre bine. În rest, trebuie reluate discuțiile, trebuie clarificate legile, trebuie îmbunătățitp abordarea, suntem cu multe restante”, a mai spus Klaus Iohannis.

Pe de altă parte, candidatul ACL la Președinție speră ca votul popular să fie ”proIohannis” și nu numai un vot ”antiPSD”, opinând că ”președintele nu trebuie să ducă în mandat conflictul din campanie. ”

 ”Când se incheie campania, trebuie să se încheie și conflictele din campanie. Nu voi merge pe picior de conflict, în mandatul meu. Voi găsi guvernul PSD în funcțiune, asta nu înseamnă că nu pot să îmi doresc alt guvern. Îmi doresc ca țara să fie guvernată de partidul meu, cel care va rezulta din fuziunea PNL-PDL. Însă nu voi avea nicio acțiune, la limita Constituției, pentru a provoca o schimbare de guvern”, a mai spus Klaus Iohannis.

 

Mai multe pe Ziare.com






Mai multe articole despre:
alegeri Victor Ponta Klaus Iohannis contracandidat