MENIU

Klaus Iohannis a detaliat discuţia cu Dăncilă: "Nu ştia că se publicase decizia de delegare! Ireal"

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a povestit, la Consiliul PNL, discuţia telefonică pe care a avut-o vineri cu Viorica Dăncilă. Şeful statului a spus că după discuţie şi-a dat seama că avem şi un Guvern ireal, întrucât premierul nu ştia că se publicase în Monitorul Oficial decizia de delegare a atribuţiilor sale către Paul Stănescu. 

Klaus Iohannis a precizat că după ce a trimis sesizarea la CCR, Viorica Dăncilă l-a sunat să îi spună că pleacă în concediu, şi că toate sunt bune: 

"Am ajuns să avem un guvern irațional. Ieri am avut o discuție care m-a făcut să cred că avem chiar un guvern ireal. Dacă n-ar fi trist, ar fi de râs. Dar e trist. După ce doamna Prim-ministru a publicat – vă povestesc doar ultima fază, pentru că sunt nenumărate, este un șir nesfârșit – deci, doamna Prim-ministru a publicat în Monitorul Oficial o decizie prin care domnia sa instaura un premier interimar. Surpriză, am crezut că este atributul meu! Și am contestat la Curtea Constituțională acest demers. Este un conflict constituțional, de natură juridică. După ce am înaintat la Curtea Constituțională acest demers, doamna Prim-ministru m-a sunat, să îmi spună că pleacă în concediu și că toate sunt bune. Asta, după ce, în paranteză, publicase acel draft de rectificare bugetară, care este o catastrofă. Dar nu despre asta am vorbit prioritar. I-am atras atenția că nu e bine totuși ce a făcut și că acea decizie este temei de conflict constituțional. Și știți ce mi-a spus? Nu a știut că se publicase! Mai ireal decât așa, mă scuzați, nu cred că se poate!", a spus Klaus Iohannis.

Reamintim că preşedintele a participat sâmbătă la Consiliul Naţional al PNL, unde a rostit un discurs dur la adresa PSD. Preşedintele a spus că Liviu Dragnea vrea să demonteze Justiţia, dar el este hotărât să lupte impotriva abuzurilor PSD. În finalul discursului, Klaus Iohannis a ridicat sala în picioare, întrebând: "Sunteţi alături de mine?". Sala a aplaudat şi a scandat:" Iohannis, Iohannis". Preşedintele a încheiat apoi cu un indemn: "Vă mulţumesc, fiţi puternici". 

Iohannis, discurs cu sala în picioare la PNL: "PSD demontează Justiţia! Sunteţi alături de mine?"