MENIU

Ioana Ene Dogioiu: "Premierul de la Grivco a devenit președintele de la Grivco"

<p>Klaus Iohannis&nbsp;</p>

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu a criticat la Realitatea TV intervenția lui Klaus Iohannis în cazul ANAF-Intact și a observat că șeful statului, numit odinioară premierul de la Grivco, a devenit acum președintele de la Grivco.  

"Diavolul este în detalii. Cel mai important detaliu, cel mai important diavol, e să înțelegem ceea ce a spus premierul Dacian Ciolo, și anume că Antenele au primit nu un ordin de evacuare, ci o notificare de evacuare. Adică au fost notificate că, dacă în cinci zile nu pleacă, va începe o procedură de evacuare, care va include o sentință judecătorească, în urma căreia va veni, dacă va veni, un ordin de evacuare. Deci în cinci zile va începe o procedură care ar putea să dureze și luni de zile. Când spunea că luni, Antena va emite tot de acolo, Cioloș avea dreptate", a explicat Ioana Ene Dogioiu, senior editor Ziare.com, la Realitatea TV.

Jurnalista a subliniat că trustul Intact are la îndemână acțiunea în instanță. "Cine este nemulțumuit de activitatea ANAF are calea judecătorească. Antena 3 îi cere lui Cioloș să facă un abuz. Cum s-a mai întâmplat în vremurile dinainte de Cioloș", a spus ea.

Ioana Ene Dogiou a criticat aspru declarația lui Klaus Iohannis, care a declarat miercuri, referitor la cazul trustului Intact, că libertatea de expimare nu poate fi suprimată pentru ''banale motive administrative'' și a catalogat abordarea ANAF drept ''heirupistă''.

"Care heirupism? Heirupismul aplicării începerii unei proceduri în urma unei sentințe aplicate după doi ani? Nu vreau să îi fac un proces de intenție, dar să califici o acțiune legală drept un banal motiv administrativ? După ce tot președintele Iohannis se plângea în urmă cu câteva luni că este inadmisibil că nu ne recuperăm prejudiciile, că este inadmisibil. Uite că ANAF încearcă să recupereze un prejudiciu și domnul Iohannis ne spune să căutăm soluții convenabile? Ce facem? Se negociază legea?", s-a întrebat Ioana Ene Dogioiu. 

"Îmi pare foarte rău cătrebuie să o spun. Premierul de la Grivco a devenit președintele de la Grivco. Și lucrul ăsta e vede cu ochiul liber pe ecranele acestei țări. Pentru că consilierul lui Iohannis dănțuia cu Gâdea la petrecerea sașilor. Și ăsta a fost doar un mic semn a ceea ce este devoalarea în toată splendoarea ei a președintelui de la Grivco", a întărit jurnalista.