MENIU

Ioana Bran, ministrul sportului, declaraţie scandaloasă despre diurna de 25 de lei a unui sportiv

Ministrul Tineretului si Sportului, Ioana Bran, a făcut la rândul său o gafă. De fapt, este o declaraţie revoltătoare. Un jurnalist a intrebat-o pe Ioana Bran cum comenteaza faptul ca un sportiv din lotul national de kaiac-canoe are o diurna zilnica de doar 25 de lei? Reacţia sa? a zambit pret de cateva secunde si s-a abtinut sa nu inceapa sa râdă. Apoi, a mai spus că acestia au nevoie de o dieta, in functie de ce le-a spus medicul sau antrenorul chiar, iar  acestia trebuie sa se mentina la o anumita greutate.

Apoi, ministrul a incercat sa gaseasca o explicatie si a spus ca diurna sa zilnica la deplasarile in strainatate este de 17 lei.

"Este o situatie reala, desigur ca poate nu reusesti de acesti 25 de lei sa-ti iei cea mai buna hrana. Un oficial al statului roman are diurna de 17 lei pe zi.Vorbim despre consumul de calorii pe care trebuie sa-l aiba un om. Din cunostintele mele, un sportiv e indrumat de un medic, de un nutritionist pentru a face tot ce-i trebuie si pentru a nu-i face rau", a spus Ioana Bran.

Jurnalistul a insistat insa si a intrebat-o pe Ioana Bran ce poate manca acel sportiv cu 25 de lei. A fost momentul in care ministrul i-a spus ca sportivii trebuie sa se mentina oricum in greutate.

"Eu nu spun ca situatia este una usoara, spun doar ca si acestia au nevoie de o dieta, in functie de ce le-a spus medicul sau antrenorul chiar. Din cunostintele noastre, acestia trebuie sa se mentina la o anumita greutate. Alte intrebari", a adaugat Bran.

In conferinta de presa de miercuri, Ioana Bran a vorbit si despre litigiul cu Federatia Romana de Tenis, mentionand ca nu poate finanta forul condus de George Cosac pana cand acesta nu va fi validat de instanta in functia de presedinte.