MENIU

IOAN OLTEAN: Preda s-a supărat foarte uşor pe PDL, deşi nu avea voie, dar va reveni asupra demisiei

IOAN OLTEAN: Preda s-a supărat foarte uşor pe PDL, deşi nu avea voie, dar va reveni asupra demisiei

IOAN OLTEAN. Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean afirmă că Cezar Preda s-a supărat foarte uşor pe partid, deşi nu avea voie, pentru că iubeşte PDL, însă este de părere că acesta va reveni asupra demisiei şi va rămâne pe funcţiile pe care le deţine.

IOAN OLTEAN. Întrebat, vineri, cum comentează decizia lui Cezar Preda de a demisiona din funcţiile deţinute din PDL, vicepreşedintele Ioan Oltean a răspuns că un lider politic nu are voie să se supere pe partid dacă îl iubeşte, iar Cezar Preda iubeşte PDL.

“Cezar Preda este un excelent lider politic, dar care s-a supărat foarte uşor pe partid. Un lider politic nu are voie să se supere pe partid dacă iubeşte partidul, iar Cezar Preda iubeşte acest partid. Sigur că a fost un moment neplăcut la nivelul grupului parlamentar, dar nu unul de natură a-l înfierbânta atât de tare încât să plece din funcţiile respective. El nu a căutat un motiv, i s-a oferit un motiv pe care el l-a exploatat, s-a folosit de el şi a plecat. Noi credem că va reveni asupra deciziei fiindcă nu e un lider apărut de ieri în partid. E un lider vechi, puternic, iar liderii puternici trebuie să găsească soluţii să depăşească asemenea momente”, a spus Oltean.

Întrebat dacă nu se va îndrepta şi Cezar Preda spre Partidul Mişcarea Populară, Oltean a răspuns: “Exclus! Exclus!”, adăugând că este de părere că acesta va reveni asupra deciziei de a demisiona şi va rămâne pe funcţiile pe care le deţine, "pe care le merită şi pe care poate să le gestioneze absolut corect în interesul partidului”.

IOAN OLTEAN. Miercuri, deputatul PDL Cezar Preda a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută la Buzău, că a luat decizia de a demisiona din funcţiile deţinute în partid în urma reuniunilor PDL care au avut loc sâmbătă la Braşov, unde el afirmase că, prin hotărârile pe care le-a luat, "PDL a creat un monstru numit USL".

Deputatul Cezar Preda a spus că nu va reveni asupra deciziei, că a fost jignit de colegi şi că a fost găsit "ţap ispăşitor" de către Emil Boc, susţinând că nu se va răzgândi în ceea ce priveşte demisia nici dacă va pleca Boc.

În decembrie 2012, Cezar Preda a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL şi de cea de preşedinte al PDL Buzău, în urma rezultatelor slabe obţinute de democrat-liberalii buzoieni la alegerile parlamentare. Patru zile mai târziu, el a revenit asupra deciziei de a demisiona, spunând că este conştient de fapul că e ultima oară când i "se tolerează o atitudine individualistă".