MENIU

INFRACȚIUNILE LUI IOAN ADAM, capul CORUPȚILOR care au pus la cale JAFUL de 304 MILIOANE DE EURO

Trezorierul PSD Brașov și-a împrumutat firma cu jumătate de milion de euro. Asociatul său a fost condamnat la închisoare pentru fraude cu fonduri europene, scrie evz.ro 

Deputatul PSD, Ioan Adam (62 de ani), este un jurist interesat, mai nou, de politică. Este considerat „capul” grupului infracțional organizat care a pus la cale retrocedarea a 43.000 de hectare de pădure din județul Bacău. Adam a fost din 1983 și până în 1995 magistrat, inclusiv președinte al Judecătoriei Brașov. După ce s-a retras din magistratură s-a făcut avocat. Deputatul este acționar, cu 38 % la societatea Frigos Pommes SRL, din Covasna.

Împrumutul suspect

EVZ a descoperit că, în ultima declarație de avere, demnitarul susține că și-a împrumutat firma cu 496.000 de euro. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, societatea este în insolvență. Un alt asociat în firmă cu deputatul social Andras, din Sfântu Gheorghe, cu 26 % din acțiunile firmei. În ianuarie 2011, firma viitorului deputat a fost trimisă în judecată de DNA deoarece administratorul de atunci, Lorincz Andras, a cerut și obținut 1 milion de euro de la Uniunea Europeană, folosind acte false.

 

Pe 5 iulie anul trecut, Tribunalul Covasna a decis condamnarea asociatului politicianului Ioan Adam la 4 ani închisoare și returnarea a 3,3 milioane de lei către SAPARD. La instanța superioară, Andras a scăpat cu o pedeapsă mai mică, de numai 3 ani și 4 luni plus plata pagubei. Hotărârea nu este definitivă. Ioan candidat pe listele PSD și este acum la primul mandat complet. În legislatura 2004 – 2008 a prins un singur an în Parlament, după ce l-a înlocuit, în decembrie 2007, pe Titus Corlățean.

Mai multe pe evz.ro