MENIU

Ioahnnis, prima reacţie în cazul şefei AEP: Dacă DNA începe urmărirea penală, trebuie înlocuită

<p>Klaus Iohannis</p>

Preşedintele Klaus Ioahnnis a avut o primă reacţie după ce şefa AEP a fost audiată la DNA, precizând că dacă se va începe urmărirea penală, aceasta trebuie înlocuită din funcţie. 

"Depinde ce va comunica DNA-ul. Dacă se va incepe urmarirea penală, cu siguranţă persoana va trebui inlocuită", a spus preşedintele. 

Reamintim că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de la Biroul Teritorial Ploieşti fac percheziţii la sediul Autorităţii Electorale Permanente din Bucureşti şi la locuinţa preşedintelui AEP, Ana Maria Pătru. Sunt investigate infracţiuni de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar potrivit unor surse apropiate anchetei, este vizat modul în care au fost cumpărate mai multe softuri folosite la desfăşurarea alegerilor din ultimii ani. 

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că percheziţiile au legătură alegerile din ultimele cicluri electorale, fiind vizat, în principal, scrutinul din anul 2009. În anul 2009, Traian Băsescu a câştigat al doilea mandat de preşedinte al României. Procurori DNA din Ploieşti au descins la sediul instituţiei din Capitală, marţi dimineaţă. Există suspiciuni de corupţie şi fraudă electorală. 

Mai multe articole despre:
măsuri numire preşedinte decizii klaus ioahnnis