MENIU

Întâlnire privată Iohannis-Juncker, după discuțiile oficiale de la Bruxelles

<p>&Icirc;nt&acirc;lnire privată Iohannis-Juncker, după discuțiile oficiale de la Bruxelles</p>

Președintele Klaus Iohannis și președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, au avut o întâlnire privată, după discuțiile oficiale care au avut loc, joi, la Bruxelles, au declarat pentru Hotnews.ro surse oficiale.

Deși nu se cunosc detalii despre ce au discutat cei doi, potrivit acelorași surse, cert este că președintele sas al României și fostul premier luxemburghez au avut ocazia să schimbe câteva cuvinte într-o limbă pe care amândoi o stăpânesc bine: flandresa sau dialectul vorbit de sașii din zona Sibiului, unul și același cu luxemburgheza veche. 

"Întrevederea în doi Juncker-Iohannis a durat suficient de mult ca să înțelegem că tot ce a fost important de spus s-a spus intre patru ochi", au explicat sursele citate.

De altfel, un prim indiciu că între cei doi președinți există legături mai vechi a venit, joi, în debutul conferinței de presă, chiar de la președintele Comisiei Europene, care și-a început speech-ul, în fața presei din România, cu următoarele cuvinte:

"Doamnelor și domnilor, cu mare placere l-am întâmpinat pe președintele român, pe care îl cunosc de mulți ani. El, ca primar al Sibiului, a avut relații strânse cu țara mea, cu Luxemburgul, pentru că acolo nu au fost doar sași, au fost oameni veniți din Luxemburg. Și am fost foarte fericit să îl revăd, ne-am întâlnit, duminică, în circumstanțe care nu ne-au permis să evocăm problemele pe care le-am evocat astăzi", a declarat Juncker.

Iohannis a sublinat, la rândul său, că i-a făcut "mare plăcere" întâlnirea cu președintele Comisiei, cu care se cunoaște "de ceva vreme".

Totodată, potrivit surselor HotNews.ro, Corina Crețu ar fi cerut, cu o zi înainte de plecarea la Bruxelles, să fie și ea prezentă la întâlnirea cu Juncker.

"Daca răspunsul ar fi fost nu, era un bun prilej de comentarii. Așa că răspunsul a fost da, în sensul colaborarii institutionale", au explicat sursele citate.

Mai multe pe HotNews.ro.