MENIU

Instanța a decis. „Deputații de la șaormerie”, Adrian Solomon şi Irinel Stativă, rămân cu amenzile

Deputaţii de Vaslui, Adrian Solomon şi Irinel Stativă, au intrat într-o șaormerie, fără mască de protecție pe față, iar angajații le-au atras atenția. Cei doi au făcut zarvă, într-un final fiind amendați de poliție. Numai că, aceștia au încercat să evite plata amenzilor sau măcar reducerea acestora, însă Judecătoria Sectorului 3 nu a fost de acord.

Cei doi parlamentari au primit câte două amenzi, în cuantum de 1.300 respectiv 2.000 de lei, pentru injuriile aduse poliţiştilor, respectiv pentru nu purtau mască de protecţie într-un spaţiu public închis. 

Pe rolul Judecătoriei Sectorului 3 au fost deschise patru acţiuni, prin care cei doi parlamentari au solicitat anularea proceselor verbale iar, în subsidiar, înlocuirea amenzilor cu un avertisment sau, măcar, cuantumul minim prevăzut de lege, scrie Adevărul

Până în prezent, instanţa a soluţionat unul dintre dosare, cel în care deputatul Stativă contestă amenda primită pentru nepurtarea măştii de protecţie, celelalte trei litigii aflându-se încă în cercetare judecătorească. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 3 au respins plângerea deputatului Irinel Stativă care a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că nu a purtat mască de protecţie în interiorul fastfood-ului până la sosirea echipajelor de poliţie, în ciuda apărărilor invocate de parlamentar.

Irinel Stativă s-a plâns instanţei că poliţiştii au dat dovadă de exces de zel „probabil pentru că este deputat”, aplicându-i o amendă apropiată cuantumului maxim (2.500 lei) şi au dorit să dea un exemplu de promptitudine furnizând comunicate de presă pentru mass-media despre eveniment. Deputatul a mai invocat că, de fapt, localul respectiv era un spaţiu semideschis cu trei pereţi închişi şi unul deschis către terasă.