MENIU

Iliescu: E nepotrivită ieşirea Gabrielei Firea

<p>Ion Iliescu</p>

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a calificat, luni, ”ieşirea" Gabrielei Firea drept ”o stângăcie”, susținând că, deși deține ”toată simpatia pentru Gabriela Firea”, consideră că declarația senatoarei PSD, cu privire la faptul că un candidat la Președinție ar trebui să aibă familie și copii, a fost nepotrivită. În acest sens, Ion Iliescu a amintit că a fost un preşedinte care nu a avut copii, informează Mediafax.

"Eu sunt unul din ăştia (preşedinte care nu a avut copii, n.r.) . E nepotrivită ieşirea Gabrielei Firea. Eu am toată simpatia pentru Gabriela Firea, dar a fost o stângăcie", a declarat Ion Iliescu.

Astfel, fostul șef de stat a arătat că viaţa a făcut în așa fel încât să nu aibă copii, deşi a avut o relaţie bazată pe afeţiune totală cu soţia sa, Nina.

"Se întâmplă în viaţă. Eu cu soţia mea ne cunoaştem din tinereţe, de la 18 ani, şi am avut o relaţie bazată pe afecţiune totală. Viaţa a făcut astfel că nu am putut avea copii. S-a şi străduit, dar... Deci se întâmplă. Nu blamezi... Sunt oameni care au copii mai mulţi, să le trăiască, dar nu le e uşor să crească copii. Nu din comoditate şi din lipsă de dorinţă de a avea copii, dar, se întâmplă... Aşa că trebuie judecată viaţa aşa cum e şi nu cum ne-o închipuim fiecare", a mai spus Ion Iliescu.

Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale PSD, senatorul Gabriela Firea, declara, în 7 octombrie, într-o conferinţă de presă la sediul PSD, că premierul Victor Ponta"este un foarte bun familist, ceea ce din nefericire pentru el, Klaus Iohannis nu are această calitate".

 

Mai multe pe Mediafax.