MENIU

Ilie Sârbu, votat vicepreşedinte al Curţii de Conturi. 300 de parlamentari au votat "pentru"

Ilie Sârbu se poate considera vicepreşedinte al Curţii de Conturi. Senatorii şi deputaţii au votat astăzi pentru numirea acestuia în funcţia care îl va trimite pe socrul premierului Victor Ponta către un fotoliu cald, departe de politică. 300 de parlamentari au votat pentru şi 108 împotriva. Pe de altă parte, surse din PNL anunță că este posibil ca liberalii să atace la CCR votul pentru Ilie Sârbu.

Ieri, comisiile de buget-finanţe au avizat pozitiv propunerea ca senatorul PSD, Ilie Sârbu, să ocupe funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit la Curtea de Conturi. Membrii comisiilor au luat această decizie cu 16 voturi "pentru" şi 10 "împotrivă". Au votat favorabil reprezentanţii PSD şi UDMR, iar contra au fost cei de la PNL.

Validarea socrului lui Victor Ponta a întâmpinat opoziție în Parlament, liberalii anunțând că vor vota împotrivă, iar în cazul în care numirea este validată de plen, că vor depune contestație la Curtea Constituțională.

Mai departe, plenul Parlamentului se va pronunţa asupra raportului Comisiei de buget privind numirea senatorului PSD.

Sârbu s-a retras, la începutul sesiunii parlamentare, din funcţia de lider al grupului senatorilor social-democraţi, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, anunțând că acesta are susţinerea partidului pentru numirea la Curtea de Conturi.